Рецепт Італійський тірамісу фото

Італійський тірамісу
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Сир , Яйця , Маскарпоне
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Тірамісу
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Тірамісу - вишуканий і повітряний десерт італійської кухні. У кожному регіоні його готують по-особливому, але основою залишається печиво і ніжний крем. Спробуємо, як приготувати італійський тірамісу.

Опис приготування:

У тірамісу характерний кавовий присмак поєднується з ніжним вершковим сиром маскарпоне. Спеціальне печиво савоярді можна приготувати самостійно або купити в магазині. Такий десерт, звичайно, неподавання дітям, тому як в приготуванні використовуємо алкоголь і каву, але дорослі будуть від нього в захваті. Подають десерт обов'язково холодним.

  • Яйце - 6 штук
  • Цукор - 130 грам
  • Печиво савоярді - 400 грам
  • Ром - 2 Ст. Ложки
  • Маскарпоне - 400 грам
  • Кава - 350-400 мілілітрів
  • Какао - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Шоколад - 50 грам
італійський тірамісу - фото крок 1
1. Відокремлюємо жовтки від білків, останні відправляємо в холодильник. У жовтки додаємо 110 грам цукру і збиваємо міксером до утворення білої піни.
італійський тірамісу - фото крок 2
2. До збитим жовтків додаємо маскарпоне і збиваємо далі, до утворення однорідної консистенції.
італійський тірамісу - фото крок 3
3. Охолоджені білки збиваємо міксером з дрібкою солі до утворення міцних піків.
італійський тірамісу - фото крок 4
4. Акуратно вводимо білки в жовтки, перемішуємо зверху вниз лопаткою до однорідної маси.
італійський тірамісу - фото крок 5
5. Заварюємо каву з 20 Грам і ром пісочний, готове печиво по черзі занурюємо в отриманий напій. Викладаємо печиво одним шаром у форму. Потім заливаємо половиною отриманого крему і посипаємо какао.
італійський тірамісу - фото крок 6
6. Викладаємо зверху ще один шар з печива, вимоченої в кави, заливаємо другою половиною крему і посипаємо тертим шоколадом. Ставимо форму в холодильник на 3 годину, після чого десерт готовий.

Схожі рецепти