Італійський тірамісу
(покроковий рецепт з фото)
Тірамісу - вишуканий і повітряний десерт італійської кухні. У кожному регіоні його готують по-особливому, але основою залишається печиво і ніжний крем. Спробуємо, як приготувати італійський тірамісу.
У тірамісу характерний кавовий присмак поєднується з ніжним вершковим сиром маскарпоне. Спеціальне печиво савоярді можна приготувати самостійно або купити в магазині. Такий десерт, звичайно, неподавання дітям, тому як в приготуванні використовуємо алкоголь і каву, але дорослі будуть від нього в захваті. Подають десерт обов'язково холодним.
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 130 грам
- Печиво савоярді - 400 грам
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Маскарпоне - 400 грам
- Кава - 350-400 мілілітрів
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 50 грам
1. Відокремлюємо жовтки від білків, останні відправляємо в холодильник. У жовтки додаємо 110 грам цукру і збиваємо міксером до утворення білої піни.
2. До збитим жовтків додаємо маскарпоне і збиваємо далі, до утворення однорідної консистенції.
3. Охолоджені білки збиваємо міксером з дрібкою солі до утворення міцних піків.
4. Акуратно вводимо білки в жовтки, перемішуємо зверху вниз лопаткою до однорідної маси.
5. Заварюємо каву з 20 Грам і ром пісочний, готове печиво по черзі занурюємо в отриманий напій. Викладаємо печиво одним шаром у форму. Потім заливаємо половиною отриманого крему і посипаємо какао.
6. Викладаємо зверху ще один шар з печива, вимоченої в кави, заливаємо другою половиною крему і посипаємо тертим шоколадом. Ставимо форму в холодильник на 3 годину, після чого десерт готовий.