Тірамісу домашній
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Традиційний і всім відомий італійський десерт за класичним рецептом можна приготувати вдома легко і просто! До чаю або кави, на святковий стіл або просто так - рецепт тірамісу домашнього!
Опис приготування:
Думаю, вже багато хто з нас пробували готувати"Тірамісу" самостійно. Нічого складного в приготуванні немає. Просто інгредієнти самі занадто дорогими. І часто готують"Тірамісу" зі звичайним печивом, сметаною і без маскарпоне. Все-таки, щоб приготувати"Тірамісу" домашній, варто витратитися на традиційні інгредієнти, ефект зовсім інший, ось побачите!
- Жовтки - 6 штук
- Цукор - 200 грам
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки жирні - 250-275 грам
- Пачка савоярді - 1 штука
- Какао - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Жовтки змішайте з цукром, поставте на водяну баню і готуйте, помішуючи, до розчинення цукру і легкого загусання жовтків.
Потім додайте до них маскарпоне і знову збийте.
Збийте вершки до білих піків і додайте їх в крем.
Перемішайте.
Готовий крем з маскарпоне можете на час поставити в холодильник, поки будете готувати печиво.
Заваріть каву. Кожне печиво занурте в каву тільки з одного боку і швидко (печиво швидко намокає і може розвалитися).
Викладіть у форму печиво в ряд (сухий стороною вниз).
Потім нанесіть крем рівномірно.
Повторіть процедуру, поки крем і печиво не закінчаться. Останній шар - це крем.
Посипте какао і відправте в холодильник години на 3 для просочення.
Готовий десерт"Тірамісу" подавайте з кавою. Смачного!