Тертий пиріг з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили побалувати близьких смачною випічкою до чаю, то подивіться, як приготувати тертий пиріг з лимоном, який готується дуже швидко і виходить смачним і ароматним. Дуже смачне ласощі!
Пиріг дуже просто приготувати на своїй домашній кухні. Для його приготування використовуються самі звичайні інгредієнти. Складність складає лише тонко розкачати тісто. Якщо робите таке тісто в перший раз, то не впадайте у відчай, все обов'язково вийде, як тільки покладіть пласт між двома шматками поліетилену.
- Борошно - 400 грам
- Олія - 250 грам
- Яєчні жовтки - 3 штуки
- Цукор - 2, 5 склянки (для начинки - 1, 5 склянки, для тіста - 1 склянка.)
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Лимон - 3 штуки
1. З'єднайте воду з борошном. Заморожений маргарин натріть на крупній тертці, постійно підсипаючи борошно на протерту частину. Потім розітріть тертий маргарин з борошном. Робіть це швидко, щоб маргарин не розплавиться.
2. Жовтки відокремте від білків. Розітріть жовтки з сіллю і цукром. Потім з'єднайте їх з сумішшю муки і маргарину.
3. Зліпити грудку з отриманого тесту. Розділіть його на дві різні частини. Меншу частину покладіть в пакет і відправте в морозильник хвилин на 20.
4. Великий шматок розкачайте в тонкий пласт. Для цього покладіть тісто між двома листами поліетилену.
5. Накрутите тонко розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Зробіть невеликі бортики з тіста.
6. Покладіть лимон в гарячу воду на 15 хвилин. Потім наріжте лимон і звільніть його від кісточок. Шматочки лимона перекрутити через м'ясорубку. У перекручений лимон додайте цукор. Швидко викладіть його на тісто і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
7. Дістаньте з морозилки залишився шматочок тіста. Натріть його на тертці над пирогом. Розігрійте духовку до 220 З. Випікайте пиріг протягом 25-30 хвилин. Потім дістаньте його з духовки і наріжте порційними шматочками. Дайте йому охолонути і посипте цукровою пудрою.