Рецепт Терті тістечка фото

Терті тістечка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Солодке, Тістечко

Домашнє тістечко з пісочного тертого тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою - заварний або білковий крем, сир, фруктове повидло або вишневе варення, як в моєму варіанті.

Рецепт тертого тіста простий, але потрібно коригувати кількість борошна. Якщо тісто вийшло занадто м'яким, додайте ще пару ложок борошна і втручайтеся, поки тісто не стане приємним і податливим. Начинка обов'язково густа. Якщо є сироп, як у вишневому варення, викладаємо начинку в ситечко, щоб прибрати зайву рідину.

  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Варення, повидло - 150 мілілітрів
терті тістечка - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
терті тістечка - фото крок 2
Вишневе варення кладемо в ситечко, щоб стек рідкий сироп. Нам знадобиться тільки вишня.
терті тістечка - фото крок 3
Яйце збиваємо з цукром.
терті тістечка - фото крок 4
Додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо.
терті тістечка - фото крок 5
Наливаємо коньяк.
терті тістечка - фото крок 6
Насипаємо борошно і розпушувач тесту, перемішуємо.
терті тістечка - фото крок 7
Готове тісто кладемо в харчову плівку і в морозильну камеру на 15 хвилин.
терті тістечка - фото крок 8
Дістаємо з морозилки тісто. Воно затверділо і його можна натерти на тертці. Терте тісто розкладаємо по формах, як на фото.
терті тістечка - фото крок 9
По центру кладемо ложку вишень або густе повидло, будь-який густий крем. У мене 2 варіанти - з вишнею та яблучним повидлом.
терті тістечка - фото крок 10
Час, що залишився тісто трьом на тертці і посипаємо їм тістечка. Відправляємо тістечка в розігріту духовку на 15-18 хвилин, готуємо при температурі 180-190 градусів.
терті тістечка - фото крок 11
Тістечка готові, угощайтесь!

Схожі рецепти