Терті тістечка
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє тістечко з пісочного тертого тіста. Начинка може бути найрізноманітнішою - заварний або білковий крем, сир, фруктове повидло або вишневе варення, як в моєму варіанті.
Рецепт тертого тіста простий, але потрібно коригувати кількість борошна. Якщо тісто вийшло занадто м'яким, додайте ще пару ложок борошна і втручайтеся, поки тісто не стане приємним і податливим. Начинка обов'язково густа. Якщо є сироп, як у вишневому варення, викладаємо начинку в ситечко, щоб прибрати зайву рідину.
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 80 грам
- Розпушувач - 1 щіпка
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Варення, повидло - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Вишневе варення кладемо в ситечко, щоб стек рідкий сироп. Нам знадобиться тільки вишня.
Яйце збиваємо з цукром.
Додаємо м'яке вершкове масло і перемішуємо.
Наливаємо коньяк.
Насипаємо борошно і розпушувач тесту, перемішуємо.
Готове тісто кладемо в харчову плівку і в морозильну камеру на 15 хвилин.
Дістаємо з морозилки тісто. Воно затверділо і його можна натерти на тертці. Терте тісто розкладаємо по формах, як на фото.
По центру кладемо ложку вишень або густе повидло, будь-який густий крем. У мене 2 варіанти - з вишнею та яблучним повидлом.
Час, що залишився тісто трьом на тертці і посипаємо їм тістечка. Відправляємо тістечка в розігріту духовку на 15-18 хвилин, готуємо при температурі 180-190 градусів.
Тістечка готові, угощайтесь!