Теплий салат з морепродуктів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.
Іноді щоденні звичні страви хочеться урізноманітнити чимось новеньким і цікавим. Вашій увазі представляю нескладний і смачний варіант, як приготувати теплий салат з морепродуктів. Пробуйте!
Опис приготування:
В даному випадку мікс морепродуктів доповнений рисом, але відмінно підійде і кіноа. Легка заправка, нескладний процес приготування і вдале поєднання інгредієнтів робить це блюдо гідним уваги. Якщо під рукою не виявилося перепелиних яєць, сміливо беріть курячі. Крім того, ви завжди можете доповнити рецепт овочами за смаком.
- Мал - 1/2 склянки
- Морепродукти - 300 грам (кальмари, мідії, креветки)
- Перепелине яйце - 4 штуки
- Цибулина - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль, спеції, зелень - За смаком (часник, паприка, перець)
1. Ось такий набір інгредієнтів у нас буде.
2. Для початку відваріть в підсоленій воді рис до готовності. Яйця зваріть круто. Кальмари відправте в киплячу воду на 2 хвилини. На сковороді з розігрітим маслом обсмажте креветки і мідії, додавши сіль і спеції за смаком.
3. Для приготування заправки з'єднайте оливкова олія, сік лимона, сіль і дрібку перцю. Перемішайте до однорідності.
4. Готовий рис з'єднайте з подрібненою цибулею.
5. Можна подавати блюдо до столу - на дно тарілки викладіть кальмари, після - Мал.
6. Далі - креветки з мідіями, яйця, нарізані половинками і зелень за смаком. Полийте салат заправкою і угощайтесь!