Рецепт Тефтелі зі сметаною фото

Тефтелі зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Тефтелі зі сметаною сподобаються всім, так як у цієї страви неймовірно ніжний смак і чудовий аромат, а приготувати ви їх зможете без особливих зусиль. Приступимо негайно!

Що можна приготувати швидко, смачно і з мінімальною кількістю інгредієнтів? Відповідь гранично проста - тефтелі! А чому б і ні, адже це чудове блюдо подобається абсолютно всім, та й приготувати його простіше простого, тому прямо зараз я розповім вам, як зробити чудові тефтелі зі сметаною. Повірте, такі тюфтельки - це безпрограшний варіант, у них неймовірно ніжний смак і ароматний сметанний соус, та й приготувати їх можна дуже багато за один раз, тому голодним ніхто не залишиться. А зараз швиденько придумуємо, що ми хочемо собі на гарнір і приступаємо до справи, а мій простий рецепт тефтелей зі сметаною допоможе вам з приготуванням.

  • Фарш м'ясний - 800 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в підливу)
  • Яйця - 2-3 штук
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Морква - 1 штука
  • Масло рослинне - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Борошно - - За смаком
тефтелі зі сметаною - фото крок 1
Перш за все нам необхідно відварити рис до напівготовності в підсоленій воді. Коли рис трохи охолоне, з'єднуємо його з фаршем, додаємо яйця і одну подрібнену цибулину, солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до утворення однорідної маси.
тефтелі зі сметаною - фото крок 2
Тепер мокрими руками формуємо тефтелі і обвалюють їх у борошні. У сковороді розігріваємо невелику кількість масла і обсмажуємо на ньому тефтелі до рум'яної скоринки.
тефтелі зі сметаною - фото крок 3
Перекладаємо обсмажені тефтелі в каструлю або казанок.
тефтелі зі сметаною - фото крок 4
На сковороді з додаванням олії обсмажуємо лук і терту на крупній тертці моркву. Додаємо сметану і вливаємо невелику кількість води, солимо, перчим, tusim 5-7 хвилин на повільному вогні. В цілому соусу повинно вийти стільки, щоб він наполовину прикривав тефтелі в каструлі. Потім переливаємо його до тефтелі і тушкуємо їх під закритою кришкою 20-25 хвилин. От і все! Готові тюфтельки відмінно поєднуються з будь-яким гарніром. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти