Тефтелі з підливою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі - всіма улюблене блюдо, знайоме з дитинства. Я пропоную літній варіант приготування тефтелей з підливою, де ми будемо використовувати свіжі овочі, щоб зробити смак більш насиченим.
Готувати тефтелі з підливою на сковороді в домашніх умовах дуже просто. Але ви зможете здивувати своїх рідних, приготувавши звичайні тефтелі з незвичайних продуктів. Сир зробить їх більш м'якими, а овочі, додані в підливу, додадуть страві легкий літній присмак. Нижче я пропоную докладний рецепт тефтелей з підливою на сковороді з фото. Сподіваюся, він вам сподобається
- М'ясний фарш - 400 грам
- Сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки(1 - в фарш, 2 в підливу)
- Часник - 4 штуки(2 - в фарш, 2 - в підливу)
- Кнопка - 2-3 скибочок
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Зелень - 100 грам(50 - в фарш, 50 - в підливу)
- Помідори - 3 штуки
- Свіжий перець - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Бульйон або вода - 300 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
1) Подрібнюємо цибулю і часник (можна протерти на тертці), замочуємо у воді або молоці батон. І додаємо ці інгредієнти в фарш, попередньо віджавши батон, і ретельно вимішуємо. В отриману масу вбиваємо яйце, кладемо сир, гірчицю і попередньо нарізану зелень і вливаємо молоко. Потім ще раз перемішуємо, солимо і додаємо спеції на свій смак (я б порадила чорний перець, кінзу і розмарин) і перемішуємо в останній раз.
2) Робимо з отриманого фаршу невеликі кульки. Їх треба обваляти в борошні і обсмажити на сковорідці з усіх боків до золотистого кольору.
3) Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо наші овочі і кладемо на сковороду на розпечене масло. Спочатку обсмажуємо цибулю і моркву, а потім додаємо перець і помідори, смажимо пару хвилин. Додаємо в сковороду цукор, сіль і томатну пасту. Подтушіваем протягом 3-5 хвилин.
4) Розводимо крохмаль в 50 мл води і, разом із заздалегідь приготованим бульйоном, влити в сковорідку з овочами, додати подрібнені зелень і часник. Підливу накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
5) І заключний етап: занурюємо наші тюфтельки в поливання, де тушкуємо під кришку протягом 15 хвилин.
Ці літні тюфтельки будуть відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром, особливо добре з молодою картоплею. Спробуйте, і ваші рідні будуть приємно здивовані)