Рецепт Тефтелі з підливою на сковороді фото

Тефтелі з підливою на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Для діабетиків
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Тефтелі

Тефтелі - всіма улюблене блюдо, знайоме з дитинства. Я пропоную літній варіант приготування тефтелей з підливою, де ми будемо використовувати свіжі овочі, щоб зробити смак більш насиченим.

Готувати тефтелі з підливою на сковороді в домашніх умовах дуже просто. Але ви зможете здивувати своїх рідних, приготувавши звичайні тефтелі з незвичайних продуктів. Сир зробить їх більш м'якими, а овочі, додані в підливу, додадуть страві легкий літній присмак. Нижче я пропоную докладний рецепт тефтелей з підливою на сковороді з фото. Сподіваюся, він вам сподобається

  • М'ясний фарш - 400 грам
  • Сир - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки(1 - в фарш, 2 в підливу)
  • Часник - 4 штуки(2 - в фарш, 2 - в підливу)
  • Кнопка - 2-3 скибочок
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 100 грам(50 - в фарш, 50 - в підливу)
  • Помідори - 3 штуки
  • Свіжий перець - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Томатна паста - 4 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон або вода - 300 мілілітрів
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 1
1) Подрібнюємо цибулю і часник (можна протерти на тертці), замочуємо у воді або молоці батон. І додаємо ці інгредієнти в фарш, попередньо віджавши батон, і ретельно вимішуємо. В отриману масу вбиваємо яйце, кладемо сир, гірчицю і попередньо нарізану зелень і вливаємо молоко. Потім ще раз перемішуємо, солимо і додаємо спеції на свій смак (я б порадила чорний перець, кінзу і розмарин) і перемішуємо в останній раз.
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 2
2) Робимо з отриманого фаршу невеликі кульки. Їх треба обваляти в борошні і обсмажити на сковорідці з усіх боків до золотистого кольору.
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 3
3) Приступаємо до соусу. Для цього дрібно нарізаємо наші овочі і кладемо на сковороду на розпечене масло. Спочатку обсмажуємо цибулю і моркву, а потім додаємо перець і помідори, смажимо пару хвилин. Додаємо в сковороду цукор, сіль і томатну пасту. Подтушіваем протягом 3-5 хвилин.
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 4
4) Розводимо крохмаль в 50 мл води і, разом із заздалегідь приготованим бульйоном, влити в сковорідку з овочами, додати подрібнені зелень і часник. Підливу накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 5
5) І заключний етап: занурюємо наші тюфтельки в поливання, де тушкуємо під кришку протягом 15 хвилин.
тефтелі з підливою на сковороді - фото крок 6
Ці літні тюфтельки будуть відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром, особливо добре з молодою картоплею. Спробуйте, і ваші рідні будуть приємно здивовані)

Схожі рецепти