Тефтелі з печінки
(покроковий рецепт з фото)
У перший раз довелося дегустувати печінкові тефтелі. Вони вийшли дуже смачні, соковиті і ніжні. Блюдо бюджетне і поживне, беріть рецепт на замітку, настійно рекомендую спробувати!
Таке блюдо точно здивує ваших близьких, адже не кожен день доводиться пробувати печінкові тефтелі. Подавайте їх з картопляним пюре, крупами, макаронами або овочевими салатами. Хочеться відзначити, що для того, щоб приготувати тефтелі з печінки, можна взяти будь-яку печінку, у мене куряча. Вийшло ніжне, ароматне і ситне блюдо. Всім любителям печінки, та і не тільки, рекомендую взяти собі цей рецепт на замітку - відмінне різноманітність повсякденного меню. Причому блюдо підійде як для дорослого, так і для дитячого столу.
- Печінка - 400 грам (у мене куряча)
- Сир - 100 грам
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1, 5 Ст. Ложки
- Крем - 100 грам
- Вода - 300-400 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Печінка залийте холодною водою, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і відваріть протягом 10 хвилин. Печінка остудіть і натріть на дрібній тертці.
Додайте відварений до напівготовності рис, тертий сир, яйце, пропущений через прес часник, сіль за смаком і чорний мелений перець за бажанням.
Все добре перемішайте.
Сформуйте з фаршу руками невеликі кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте з двох сторін на сковороді до легкої рум'яної скоринки.
Перекладіть обсмажені тефтелі поки на тарілку, а на цій же сковороді обсмажте нарізану кубиками цибулю і терту моркву.
Додайте столову ложку борошна, швидко все перемішайте, потім додайте сметану і томатну пасту. Все ще раз перемішайте, прогрійте пару хвилин і влийте гарячу воду. Додати сіль за смаком су.
Викладіть в готовий соус обсмажені тефтелі, доведіть до кипіння, накрийте сковороду кришкою і на повільному вогні тушкуйте 15-20 хвилин.
Дуже смачні тефтелі з печінки готові. Смачного!