Тефтелі з індички
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7
Час приготування: 1 г. 30 хв.
М'ясо індички чудово підходить для тефтелей - дієтичне, nezhirnoe і malokaloriynoe, але разом з тим дуже поживне. Таке блюдо оцінять усі - і вони, хто стежить за фігурою, і мами з малюками.
Опис приготування:
Багато господинь обходять індичку стороною - не особливо жирне м'ясо при смаженні стає сухим, та й запікати всю тушку цілком не завжди є сенс. Але ж можна використовувати цю птицю і трохи по-іншому. Спробувати зробити тефтелі з індички. Вони виходять повітряні, всі просочені ароматним соусом. І тут вже головне встигнути за своєю порцією!
- Філе indюshki - 700 грам
- Пропарений рис - 250 грам
- Помідори консервовані - 400 мілілітрів
- Вода - 600 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Цибулю почистити від лушпиння, розрізати на кілька частин.
М'ясо індички вимити, нарізати кубиками і припустити разом цибулею через м'ясорубку.
У миску з фаршем додати яйце, сирої рис, сіль і перець.
Фарш добре вимісити, кілька разів відбити об стіл.
З фаршу сформувати тефтелі.
Цибулю почистити, нарізати кубиками.
Морква вимити, почистити, натерти на терці.
У сковороду влити рослинне масло, прогріти, обсмажити в ньому лук і морква до золотистого кольору. Помідори порізати і додати до овочів разом з соком з банки.
У обсмажені овочі влити кип'ячену воду і додати сіль. Перемішати, дати закипіти. Зняти з вогню.
Тефтелі викласти в форму для запікання, залити приготовленим соусом.
Накрити форму зверху фольгою. Запікати в духовці 1 годину при температурі 200 градусів.
Готові тефтелі подавати з салатом або гарніром. Смачного!