Тефтелі з індички з оливками
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва приготовлено за мотивами середземноморської кухні. М'ясні тефтелі з оливками в ароматному томатному соусі можна подати з будь-яким гарніром на обід або на вечерю. Ви будете приємно здивовані смаком!
Якщо ви хоча б раз приготуєте це блюдо, смак його не забудете ніколи. Індичатина відмінно поєднується з оливками, сиром і ароматними травами, а томатний соус додасть страві яскравості і особливого смаку. Не знаєте як приготувати тефтелі з індички з оливками? Немає нічого простіше - дивимося і читаємо рецепт і готуємо!
- Фарш з індички - 500 грам
- Оливки - 25-30 штук
- Фета - 150 грам
- Часник - 4-5 зубчиків(2 - в фарш, 2 - в соус)
- Яйця - 1 штука
- Помідори в своєму соку - 400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - в фарш, інше за смаком в соус)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Листя базиліка - 5-6 штук (або сухого 0, 5 чайної ложки)
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень петрушки - 1 Ст. Ложка (нарізаної зелені)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Змішуємо фарш з індички, фета, яйце, нарізані оливки, подрібнений часник і петрушку. Додамо сіль, мелений перець, паприка, прованські трави.
Формуємо з отриманої маси невеликі тефтелі і обвалюють їх у борошні.
І обсмажуємо тефтелі на розігрітій з рослинним маслом сковороді до красивої піджареної скоринки.
Прибираємо тефтелі зі сковороди. Обсмажуємо з невеликою кількістю рослинної олії подрібнену цибулю і потім додамо дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо ще хвилину.
Додамо на сковороду подрібнені помідори, листя базиліка і сіль за смаком.
Даємо соусу покипіти хвилин 15 і потім викладаємо в нього тефтелі. Тушкуємо ще хвилин 10-15.
От і все, наше блюдо готово!