Тайські роли
(покроковий рецепт з фото)
Тайські роли - рулетики з рисового паперу з овочевою начинкою. Пропоную свій варіант приготування - зі смаженою тофу, рисовою локшиною і арахісовим соусом.
Нижче я розповіді докладніше, як приготувати тайські роли. Рисову локшину можна замінити на фунчозу, а замість тофу взяти гриби. Виходить ситне і смачне блюдо, яке підійде і для вечері або перекусу протягом дня.
- Рисова локшина - 80 грам
- Рисовий папір - 3 штуки
- Тофу - 200 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Огірок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Петрушка - За смаком
- Арахісовий урбеч - 2 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для соусу, 2 ст.Л. - для тофу)
- Сухий часник - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Рисову локшину замочіть в холодній воді на 20 хвилин, потім відваріть 4 хвилини.
Тофу наріжте брусочками, додайте сухий часник і соєвий соус. Обсмажте тофу з усіх боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
Огірок, болгарський перець і моркву наріжте соломкою.
Змішайте арахісовий урбеч, яблучний оцет, соєвий соус і рослинне масло до однорідної консистенції.
Рисовий папір розмочити в гарячій воді. В середину викладіть локшину.
Зверху скибочки овочів.
Тоді тофу.
В кінці додайте петрушку. Закрутіть ролл конвертиком, а потім розріжте навпіл.
Тайські роли готові, смачного!