Тайські фрикадельки з курки
(покроковий рецепт з фото)
Ці невеликі котлетки з курячого м'яса дуже пряні і ароматні. Подаються вони з кокосовим рисом і гасяться в соусі карі. Прості в приготуванні, але дуже смачні і соковиті!
Блюдо це містить велику кількість спецій і приправ, які ви можете додавати-збавляти по своєму смаку. І, звичайно, кокосове молоко і масло цілком можна замінити на традиційні для нас інгредієнти.
- Куряча грудка - 2 штуки (для фрикадельок)
- Паста каррі - 1/2 чайних ложки (для фрикадельок)
- Коріандр мелений - 1/4 чайних ложки (для фрикадельок)
- Імбир мелений - 1/4 чайних ложки (для фрикадельок)
- Часник - 1 зубчик (для фрикадельок)
- Braai - 4 штуки (для фрикадельок)
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка (для фрикадельок)
- Цедра лайма - 1 Чайна ложка (для фрикадельок)
- Рибний соус - 1 Ст. Ложка (для фрикадельок)
- Морква - 2 штуки (для каррі)
- Часник - 3 зубчики (для каррі)
- Паста каррі - 1 Ст. Ложка (для каррі)
- Молоко кокосове - 100 мілілітрів (для каррі)
- Бульйон - 300 мілілітрів (для каррі)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки (для каррі)
- Рибний соус - 1 Ст. Ложка (для каррі)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для каррі)
- Квасоля зелена стручкова - 100 грам (для каррі)
- Мал - 1 Склянка (для кокосового риса.)
- Молоко кокосове - 1 Склянка (для кокосового риса.)
- Вода - 1 Склянка (для кокосового риса.)
- Кокосова стружка - 1 Чайна ложка (для кокосового риса.)
- Кокосова олія - 1 Чайна ложка (для кокосового риса.)
1. Мал відварити в суміші кокосового молока і води, приправити сіллю. В кінці додайте стружку і кокосове масло.
2. У курячий фарш додайте все приправи і спеції, приправити сіллю.
3. Перемішайте і сформуйте невеликі фрикадельки.
4. Обсмажте на сковороді з додаванням олії і приберіть з сковороди.
5. Моркву наріжте соломкою.
6. Обсмажте в маслі, в якому смажилися фрикадельки.
7. Додайте пасту каррі.
8. Потім бульйон.
9. І кокосове молоко, соєвий і рибний соус.
10. Поверніть фрикадельки в сковороду і тушкуйте хвилин 15.
11. Додайте квасолю і тушкуйте ще 10 хвилин.
12. Подавайте з кокосовим рисом. Смачного!