Тайські млинці
(покроковий рецепт з фото)
Тайські блинопік готують такі млинці прямо на вулиці. Справжні майстри так професійно жонглюють найтоншими листами тесту і тут же фарширують, що спробувати це блюдо хочеться кожному.
Розповідаю і показую, як приготувати тайські млинці. Процес приготування значною мірою відрізняється від звичного для нас вже процесу готування млинців. Ленд себе: для тайських млинчиків використовує не рідке тісто. Подавайте зі згущеним молоком або з улюбленими добавками до випічки.
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (розтоплене)
- Вода - 0, 5 склянки
- Борошно - 2 склянки (просіяне)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко - 1 Ст. Ложка
1. У глибокій мисці змішайте воду, яйце, згущене молоко, сіль і цукор. Перемішайте і відставте поки в сторону.
2. А поки в окрему велику миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення, в яке потім влийте нашу підготовлену раніше суміш. Все добре перемішайте.
3. Сюди ж потім влийте розтоплене вершкове масло.
4. Замішуйте тісто, поки воно не відстане повністю від стінок ємності і не збереться в один гладкий і красивий куля.
5. Готовий кулю з тіста злегка, зовсім трохи збризніть рослинним маслом і залиште підходити хвилин на 30.
2. А поки в окрему велику миску просійте борошно. У центрі зробіть поглиблення, в яке потім влийте нашу підготовлену раніше суміш. Все добре перемішайте.
3. Сюди ж потім влийте розтоплене вершкове масло.
4. Замішуйте тісто, поки воно не відстане повністю від стінок ємності і не збереться в один гладкий і красивий куля.
5. Готовий кулю з тіста злегка, зовсім трохи збризніть рослинним маслом і залиште підходити хвилин на 30.
6. Тепер розділіть тісто на невеликі кульки, кожен з яких розкачайте на прімипанной борошном поверхні досить тонко. 7. Зробіть ножем від центру до краю розріз.
8. Скатуйте тісто руками, як показано на фото.
9. Як би пропихуйте тісто в руку. Повторіть процедуру ще кілька разів.
10. Тепер кожен кульку тесту розгортайте в тонкий квадрат, який обов'язково гарненько збризніть рослинним маслом (краще оливковою). Змастіть гарячу поверхню (наприклад - млинцеву сковороду) рослинним маслом або маргарином, і акуратно викладіть на неї наш квадратик тесту. Обсмажуйте з двох сторін до рум'яної, буквально по хвилині-дві. Подавайте до столу гарячими, зі згущеним молоком.