Свинячі рулетики з яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні рулети з осінньої свинини - дуже смачна страва. Особливо, коли начинка у нього незаяложені і соус незвичайний! насичений смак, легка пікантність - то, що потрібно. Відмінна ідея для недільного обіду!
Яблука для начинки беріть кислих сортів, міцні і жорсткі. Ріжте їх не дуже дрібно разом з шкіркою, щоб вони не перетворилися на пюре. Самі рулетики виходять дуже вишуканими на смак і відмінно виглядають на святковому столі!
- Свинина - 1 кілограм (корейка або антрекот)
- Грудинка копчена - 100 грам (або бекону)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яблука - 1-2 штук
- Гірчиця гостра - 3 Ст. Ложки
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Крем - 100 мілілітрів
- Печиво вівсяне - 2 штуки
- Чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Наріжте грудинку соломкою і поставте обсмажувати на середній вогонь. Додайте цибулю і смажте, помішуючи, до прозорості лука. Додайте нарізані кубиками яблука і прогрійте пару хвилин. Зніміть з вогню, трохи посоліть і поперчіть за смаком.
Свинячу корейку наріжте порційними шматками і відбийте. Зручно робити це в поліетиленовому пакеті. Посоліть і поперчіть за смаком.
Змастіть відбитий шматок м'яса гірчицею, беріть гострі сорти. Викладіть на один край ложку начинки і поверніть в рулетик. Повторіть з усіма відбивними. По бажанню, можна обв'язати рулетики нитками.
Обсмажте рулетики на розігрітій олії до рум'яної скоринки.
Злийте зайвий жир і залийте м'ясо вином. Випаруйте половину вина на великому вогні, потім долийте півсклянки окропу, трохи підсолити. Додайте гірчицю і сметану, добре перемішайте і тушкуйте рулетики, зрідка перевертаючи, хвилин 20.
Вийміть рулетики на тарілку і зберігайте теплими. В соус додайте натерте на дрібній тертці вівсяне печиво - класичне, без добавок. Або замініть його пряником, імбирним печивом - натуральними, без ароматизаторів. Тушіте, поки соус не загусне і печиво не розчинитися повністю. Готовий соус можна протерти через сито або пробити блендером, якщо хочете домогтися повної однорідності.
Поверніть рулетики в соус, прогрійте трохи і відразу подавайте.