Рецепт Свинина запечена з часником фото

Свинина запечена з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо , Свинина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Не знаю, що зробити з шматком свинячої грудинки? Рекомендую вивчити цей рецепт свинини запеченої з часником. Мінімум клопоту, але м'ясо виходить неймовірно ароматне і смачне.

Опис приготування:

Як приготувати фантастично смачну штуку, використовуючи, по суті, тільки два інгредієнта - свинячу грудинку і часник? Можна запекти в духовці, скажете ви. Що, можна, можливо. Тільки якщо зробити це бездумно (тупо обмазати шматок свинини часником і завантажити в духовку на годину при якійсь температурі), то у вас вийде повна нісенітниця - шкурка згорить і покриється вуглинками, м'ясо залишається сирим, а запаху часнику не буде ніякого. Щоб зробити запечену свинину з часником правильно, потрібно знати деякі секрети приготування, що стосуються попередньої підготовки м'яса і температурного режиму. Всі ці секрети - в цьому рецепті

  • Свиная грудинка - 2 кілограма
  • Часник (головка) - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
свинина запечена з часником - фото крок 1
Рецепт трохи ускладнений, але воно того варто. Отже, для початку потрібно облити окропом ту частину грудинки, на якій шкіра. Добре облити, рівномірно всю поверхню шкіри. Потім потрібно насухо просушити шкіру і гострим ножем (тупим не вийде) зробити неглибокі надрізи на шкірі. Так, як показано на фото (поперечні надрізи в сантиметрі один від одного).
свинина запечена з часником - фото крок 2
Від душі посоліть і залиште на півгодини при кімнатній температурі. Якщо готуєте влітку, то краще в якийсь більш прохолодне місце поставити (на жарі не треба тримати).
свинина запечена з часником - фото крок 3
Через півгодини нашпигуйте свинину дрібно нарізаним часником. Особливо інтенсивно нарізаний часник потрібно вставляти в надрізи, але і просто по поверхні розподілити потрібно. Часнику не шкодуйте, його має бути багато.
свинина запечена з часником - фото крок 4
З іншого боку теж натираємо свинину часником.
свинина запечена з часником - фото крок 5
Загортаємо свинину в фольгу і залишаємо на пару годин в прохолодному місці. Свинина повинна просочитися запахом часнику.
свинина запечена з часником - фото крок 6
Через кілька годин дістаньте свинину з фольги, покладіть на форму для запікання, зверху посипте чорним перцем і злегка збризніть маслом (щоб шкурка не пригоріла). Що, класти потрібно шкіркою вгору.
свинина запечена з часником - фото крок 7
Запікати потрібно в такий спосіб: спершу 30 хвилин при температурі 230 градусів, потім ще 50 хвилин при 200 градусах. Усе, по закінченню цього часу запечена свинина з часником буде готова.

Схожі рецепти