Свинина запечена з часником
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Не знаю, що зробити з шматком свинячої грудинки? Рекомендую вивчити цей рецепт свинини запеченої з часником. Мінімум клопоту, але м'ясо виходить неймовірно ароматне і смачне.
Опис приготування:
Як приготувати фантастично смачну штуку, використовуючи, по суті, тільки два інгредієнта - свинячу грудинку і часник? Можна запекти в духовці, скажете ви. Що, можна, можливо. Тільки якщо зробити це бездумно (тупо обмазати шматок свинини часником і завантажити в духовку на годину при якійсь температурі), то у вас вийде повна нісенітниця - шкурка згорить і покриється вуглинками, м'ясо залишається сирим, а запаху часнику не буде ніякого. Щоб зробити запечену свинину з часником правильно, потрібно знати деякі секрети приготування, що стосуються попередньої підготовки м'яса і температурного режиму. Всі ці секрети - в цьому рецепті
- Свиная грудинка - 2 кілограма
- Часник (головка) - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Рецепт трохи ускладнений, але воно того варто. Отже, для початку потрібно облити окропом ту частину грудинки, на якій шкіра. Добре облити, рівномірно всю поверхню шкіри. Потім потрібно насухо просушити шкіру і гострим ножем (тупим не вийде) зробити неглибокі надрізи на шкірі. Так, як показано на фото (поперечні надрізи в сантиметрі один від одного).
Від душі посоліть і залиште на півгодини при кімнатній температурі. Якщо готуєте влітку, то краще в якийсь більш прохолодне місце поставити (на жарі не треба тримати).
Через півгодини нашпигуйте свинину дрібно нарізаним часником. Особливо інтенсивно нарізаний часник потрібно вставляти в надрізи, але і просто по поверхні розподілити потрібно. Часнику не шкодуйте, його має бути багато.
З іншого боку теж натираємо свинину часником.
Загортаємо свинину в фольгу і залишаємо на пару годин в прохолодному місці. Свинина повинна просочитися запахом часнику.
Через кілька годин дістаньте свинину з фольги, покладіть на форму для запікання, зверху посипте чорним перцем і злегка збризніть маслом (щоб шкурка не пригоріла). Що, класти потрібно шкіркою вгору.
Запікати потрібно в такий спосіб: спершу 30 хвилин при температурі 230 градусів, потім ще 50 хвилин при 200 градусах. Усе, по закінченню цього часу запечена свинина з часником буде готова.