Сушки з згущеного молока
(покроковий рецепт з фото)
Здобні сушки з маком легко приготувати в домашніх умовах. Вони прикрасять будь-яке чаювання, створять душевну атмосферу за столом, а також порадують своєю розсипчастою і приємним смаком.
Із вказаної кількості продуктів виходить 18-20 невеликих сушок. Їх можна приготувати про запас в більшій кількості, так як вироби добре витримують тривале зберігання.
- Молоко згущене - 170 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Борошно цільнозернове (пшеничне) - 100 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 130-150 грам
- Мак - 20 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти, враховуючи, що додавання маку і цільнозерновий борошна не є обов'язковим. При бажанні мак можна виключити, а цельнозерновую пшеничне борошно замінити житній або борошном першого (вищого) сорту.
Яйце злегка збийте з сіллю, додайте згущене молоко і перемішайте до однорідності.
Всипте мак в вийшла молочно-яєчну суміш, перемішайте і порціями додайте просіяне цельнозерновую борошно.
Ретельно з'єднайте компоненти ложкою, а потім порціями при просіюванні всипте суміш білої пшеничної муки (для початку візьміть 100 грам) і розпушувача.
Замісити пластичне, злегка липке тісто, при необхідності додаючи борошно.
Відщипуючи від отриманого тесту невеликі шматочки, сформуйте кульки і мізинцем виконайте в них отвір по центру, надайте сушках відповідну форму.
Додайте сфорязикні вироби на підготовленому деку і випікайте сушки з згущеного молока при температурі 170-180 градусів протягом 15-20 хвилин.
Дайте готовим виробам повністю охолонути і подавайте їх до чаю.