Суп з вешенками і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися своїм рецептом і показати, як приготувати суп з вешенкмі і печерицями. Це легке і смачне першу страву, яке напевно оцінять любителі грибів. Готується супчик дуже швидко.
Це дієтичний варіант супу. У більш калорійною версії можна зробити заправку з плавленого сиру. Для цього за 10 хвилин до готовності в киплячий суп потрібно додати нарізаний кубиками плавлений сир і дати йому розчинитися. Спробуйте!
- Гливи - 150 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука (великий бульба)
- Морква - 1 штука
- Мал - 60 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Кухонна сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вода - 1 літр
Очистіть цибулю від лушпиння, наріжте його не дуже дрібними шматочками. Щоб сік цибулі не дратував очі, періодично обмивайте лезо ножа крижаною водою при нарізці. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
Очистіть картопля, поріжте його не дуже крупно. У сковороду налийте олію, розігрійте, викладіть туди овочі, починайте їх пасерувати. Лук повинен стати золотистим, тоді сковороду можна вимкнути.
Гливи та печериці промийте і почистіть. Якщо гриби великі, їх можна розрізати на кілька частин. Обсмажте гриби на рослинній олії в окремій сковороді до золотистого кольору.
Поставте воду для супу в каструлі на вогонь і дайте їй закипіти. Тим часом добре промийте рис. Коли вода закипить, викладіть туди всі овочі і гриби, а також рис. Додайте сіль і перець за смаком. Суп потрібно варити до готовності рису. При подачі накришить в тарілку свіжої зелені.