Суп з фрикадельками і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант приготування супу з фрикадельками і яйцем за рецептом моєї мами. Цей суп я любила з дитинства і зараз готую його дуже часто, оскільки він одночасно і легкий, і ситний.
Суп з фрикадельками і яйцем практично нічим не відрізняється від звичайного супу, готується він за тим же принципом, єдине - бульйон готується на фрикадельках, а в кінці додається яйце. Варто відзначити, що яйце в суп можна дрібно покришити, тоді смак його в готовій страві буде більш вираженим. Мені більше подобається класти по половинці яйця в кожну тарілку. Я пропоную варіант, як приготувати суп з фрикадельками і яйцем з вармішелью, але разом неї можна додати рис, гречку або іншу крупу. Пробуйте, експериментуйте і приємного апетиту!
- Фарш свинячий - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 25 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Вермішель - 120 грам
Приготуйте всі необхідні продукти. Фарш я роблю самостійно з жирної свинини. У нього потрібно додати також сіль, перець, вершкове масло і подрібнену цибулю.
З готового фаршу сформуйте кульки приблизно 2-3 см. В діаметрі.
Надішліть кульки в киплячу воду (у мене каструля на 3 л.), проваріть їх 10-12 хвилин.
Вийміть фрикадельки, залиште їх чекати свого часу. А в отриманому бульйоні будемо варити суп.
Очищену картоплю поріжте дрібними шматочками і відправте в бульйон.
Цибуля поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на дрібній тертці.
Спассеруйте цибулю і моркву, після чого відправте їх в суп.
Коли картопля стане м'яким, додайте дрібну вермішель і відправте в суп фрикадельки. Посоліть і поперчіть за смаком. Варіть до готовності.
Суп готовий. У кожну тарілку покладіть по половинці звареного круто яйця. Можна подавати з житніми сухариками, легкими бутербродами з часниковим соусом або ікрою.