Суп з чорної квасолі
(покроковий рецепт з фото)
Суп з чорної квасолі виходить смачним, ситним і зігріваючим в холодну пору року. Готується без додавання м'яса, тому підходить для пісного і вегетаріанського меню.
Якщо готуєте для дітей, просто не кладіть гострий перець. Додайте грецький йогурт або сметану і суп з чорної квасолі урізноманітнює дитяче меню. Я доповнила суп свіжим огірком і петрушкою. Ви можете поміняти зелень за смаком або замінити огірок на авокадо.
- Квасоля чорна - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Шпинат - 100 грам
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Бульйон овочевий - 2 склянки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Петрушка - 1 пучок
- Чіпси з лаваша - 10 штук
- Огірок - 1 штука (для подачі)
Квасоля замочіть у великій кількості холодної води на 6-8 годин. Злийте воду. Овочі вимийте, цибуля і часник очистіть, перець розрізати вздовж, видаліть плодоніжки і насіння.
Залийте свіжою холодною водою, щоб вона покрила квасолю на два пальця. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні при закритій кришці протягом 40 хвилин.
На сковороді розігрійте оливкову олію (2 ст. Л.). Додайте зіру, готуйте до появи запаху. Додайте подрібнену цибулю і часник, гострий перець. Обсмажуйте до м'якості. Потім додайте солодкий перець, нарізаний кубиками, готуйте пару хвилин.
Шпинат наріжте смужками, готуйте протягом 4 хвилин.
Квасоля відкиньте на сито, дайте стекти відвару. З'єднайте в каструлі квасоля і піджарку, залийте все овочевим бульйоном, сіль за смаком, влийте 2 ст. L. Оливкового масла. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою. Варіть протягом 10-15 хвилин, до розварювання квасолі. Додайте лимонний сік. За бажанням розімніть квасоля толкушкой до стану пюре.
Подавайте суп з чорної квасолі зі свіжим огірком, зеленню і чіпсами з лаваша. Смачного!