Рецепт Суп з чорної квасолі фото

Суп з чорної квасолі
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Суп з чорної квасолі виходить смачним, ситним і зігріваючим в холодну пору року. Готується без додавання м'яса, тому підходить для пісного і вегетаріанського меню.

Опис приготування:

Якщо готуєте для дітей, просто не кладіть гострий перець. Додайте грецький йогурт або сметану і суп з чорної квасолі урізноманітнює дитяче меню. Я доповнила суп свіжим огірком і петрушкою. Ви можете поміняти зелень за смаком або замінити огірок на авокадо.

  • Квасоля чорна - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Шпинат - 100 грам
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Бульйон овочевий - 2 склянки
  • Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Петрушка - 1 пучок
  • Чіпси з лаваша - 10 штук
  • Огірок - 1 штука (для подачі)
суп з чорної квасолі - фото крок 1
Квасоля замочіть у великій кількості холодної води на 6-8 годин. Злийте воду. Овочі вимийте, цибуля і часник очистіть, перець розрізати вздовж, видаліть плодоніжки і насіння.
суп з чорної квасолі - фото крок 2
Залийте свіжою холодною водою, щоб вона покрила квасолю на два пальця. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні при закритій кришці протягом 40 хвилин.
суп з чорної квасолі - фото крок 3
На сковороді розігрійте оливкову олію (2 ст. Л.). Додайте зіру, готуйте до появи запаху. Додайте подрібнену цибулю і часник, гострий перець. Обсмажуйте до м'якості. Потім додайте солодкий перець, нарізаний кубиками, готуйте пару хвилин.
суп з чорної квасолі - фото крок 4
Шпинат наріжте смужками, готуйте протягом 4 хвилин.
суп з чорної квасолі - фото крок 5
Квасоля відкиньте на сито, дайте стекти відвару. З'єднайте в каструлі квасоля і піджарку, залийте все овочевим бульйоном, сіль за смаком, влийте 2 ст. L. Оливкового масла. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою. Варіть протягом 10-15 хвилин, до розварювання квасолі. Додайте лимонний сік. За бажанням розімніть квасоля толкушкой до стану пюре.
суп з чорної квасолі - фото крок 6
Подавайте суп з чорної квасолі зі свіжим огірком, зеленню і чіпсами з лаваша. Смачного!

Схожі рецепти