Суп з чорної квасолі і овочів
(покроковий рецепт з фото)
Суп з чорної квасолі і овочів - гострий мексиканський суп з овочами та приправами для мене був повною екзотикою! Хоча якщо прибрати гостроту, вийде щось типу мого улюбленого супу з квасолею. Спробуйте!
Суп з чорної квасолі і овочів виходить теж чорним-пречерний! Його дуже красиво прикрашають свіжі овочі і сметана. Я б назвала цей суп дуже фотогенічним. На смак він обпалює і ситний. Приємний контраст зі свіжими овочами та сметаною робить його гостро-ніжним. Досить приємні смакові відчуття. Спробуйте самі! Успіхів і приємного апетиту!
- Квасоля - 450 грам
- Бульйон - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля - 1 штука
- Солодкий перець зелений - 1 штука
- Солодкий перець червоний - 1 штука
- Солодкий перець жовтий - 1 штука
- Чилі - 1-1/2 чайних ложки
- Кмин - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Сіль - За смаком
Боби замочіть на ніч. Потім поваріть 2 хвилини і залиште під кришкою на годину.
Промийте боби холодною водою.
Складіть квасоля в каструлю і залийте бульйоном з водою.
Поки квасоля закипає, поріжте цибулю.
Кубиками наріжте перець.
Всі овочі додайте в каструлю, доведіть до кипіння і варіть під кришкою на малому вогні півтори години.
Додайте приправи.
Суп уварюйте ще півгодини- час. Він повинен вийти густим.
Подайте суп зі сметаною і овочами.
Смачного!