Суп з буряком і щавлем
(покроковий рецепт з фото)
Найбільше з домашньою кухнею у мене асоціюються наваристі супи, які варила бабуся. Один з улюблених був щавлевий. Шкода, що варили його тільки влітку. Але я пропоную нове прочитання страви.
Цей варіант є вегетаріанським, досить дієтичним. Такий суп їдять холодним. Загалом, повна протилежність бабусиної творіння. Якщо вас зацікавив опис, то ознайомтеся з тим, як приготувати суп зі щавлем і буряком. Ще його можна назвати холодним супом-пюре, який підійде для поста.
- Буряк - 6 штук
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 1-2 штук
- Селера - 3 штуки (стебла)
- Морква - 3 штуки
- Вода - 500 мілілітрів
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (зерна)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Щавель - 1 пучок
- Мангольд - 1 пучок (листя)
- Сіль морська - 200 грам
- Сир блакитний - 100 грам (або сирний)
Буряк ретельно промийте. Засипте її морською сіллю в листі і приберіть в духовку. Запікайте при 180 градусах протягом 40 хвилин. Якщо не хочете запікати, то можете просто відварити буряк.
Поки займіться іншими овочами. Селера, очищену цибулю (1 шт) і картопля довільно наріжте.
У каструлю або сотейник влийте масло. Викладіть порізані овочі і влийте половину воду. Варіть овочі протягом 15 хвилин.
Готову буряк наріжте і відправте в каструлю до решти інгредієнтів.
Овочі з водою перекладіть в блендер. Влийте оцет. Масу подрібніть.
Отримане пюре охолодіть і перелийте в каструлю або сотейник.
Наріжте очищений цибулю і моркву.
Нарізаний овочі викладіть в сотейник з маслом і водою, що залишилася. Варіть їх до готовності. В іншому посуді трохи підсмажте коріандр з маслом.
У блендері подрібніть зварені овочі з маслом з-під коріандру.
Промийте листя Мангольд і щавлю. Наріжте їх для подачі разом з сиром.
У порційні тарілки влийте буряковий крем-суп. До нього додайте морквяний, щавель, сир і сир. Смачного!