Суп-пюре з кабачків з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Мені дуже подобаються страви з кабачків, суп-пюре - один з моїх улюблених. Але мій чоловік - моторошний гурман, тому доводиться винаходити кожного разу щось нове, наприклад, додавати до кабачків гриби і горіхи.
Кабачки і цибулю треба обсмажити, потім всі овочі додаємо в бульйон і варимо до готовності. Грибочки обсмажуємо. У суп додаємо вершки, спеції, доводимо до кипіння і збиваємо блендером. Прикрашаємо грибами і подаємо з грінками.
- Яловичий бульйон - 5 склянок
- Картопля - 3 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Мелений мускатний горіх - 1 щіпка
- Свіжі рижики - 250 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Хліб для тостів - 10 скибочок
- Часник - 2 зубчики

Обсмажити трохи кабачки і цибулю на вершковому маслі (50 г) на невеликому вогні.

У бульйон покласти обсмажені кабачки, очищений картопля. Варити з моменту закипання на невеликому вогні протягом 30 хвилин.

Овочі протерти через сито або збити в пюре блендером.

Додати в суп мускатний горіх і подрібнені горіхи.

Влити вершки і дати супу закипіти.

Гриби добре промити, нарізати пластинками і обсмажити на вершковому маслі (50 г).

Для грінок хліб обсмажити в тостері і натерти часником.

При подачі в суп додайте гриби, подавайте з грінками.