Суп-пюре з брокколі і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати любителям смачних і корисних страв дуже апетитний суп-пюре з брокколі і кабачків в домашніх умовах. Його родзинкою можна сміливо назвати оригінальну подачу.
Хочу звернути вашу увагу на те, що рецепт приготування супу-пюре з брокколі і кабачків можна зробити більш дієтичним, якщо не обсмажувати цибулю попередньо. У такому вигляді він прекрасно підійде для тих, хто стежить за харчування і рахує калорії. Перед подачею доповнити блюдо можна насінням кунжуту або жменею кедрових горішків, наприклад.
- Кабачок - 1 штука
- Брокколі - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед очистіть цибулину, наріжте її невеликими кубиками.
2. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, обсмажити цибулю до золотистого кольору. Щоб суп-пюре з брокколі і кабачків в домашніх умовах був більш яскравим, можете використовувати також морква і солодкий перець, наприклад.
3. Очистіть кабачок від шкірки, наріжте його середніми кубиками. Викладіть в каструлю з невеликою кількістю води і відваріть до готовності. Підсолити трохи за смаком.
4. Вимийте і розберіть на суцвіття брокколі. Викладіть її в окрему каструлю і також відварити в підсоленій воді до готовності.
5. У каструлю з кабачком додайте приблизно половину обсмаженого лука, занурювальним блендером збийте все однорідності.
6. Влийте заздалегідь прогріті вершки, ще раз збийте.
7. Другу половину лука викладіть до брокколі разом із зеленню, теж збийте. Окреме приготування інгредієнтів і робить цей простий рецепт супу-пюре з брокколі і кабачків оригінальним.
8. Додайте вершки, щоб вийшла більш креязик консистенція. Тепер в тарілку налийте трохи супу з кабачка, нахиливши її трохи в сторону, а поруч - з броколі. У такому вигляді і подавайте до столу.
9. Ось така краса виходить. Можете додати зверху дрібку чорного перцю або паприки, наприклад. Прекрасне блюдо на обід для дітей і дорослих.