Рецепт Суп-потаж морквяний фото

Суп-потаж морквяний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Солоне , Супи-пюре
Кількість порцій: 2
Час приготування: 50 хв.

Поташ - густий суп з корінням з французької кухні. Пропоную вам один з варіантів, як приготувати суп-потаж морквяний. Ніжний овочевий суп з додаванням сиру і вершків подається з сухариками.

Опис приготування:

Зізнаюся, мені дуже подобаються супи-пюре, особливо з морквою. Такий суп відрізняється яскравим кольором, ніжним смаком і бархатистою структурою. Подається такий суп з вершками, сухариками або хлібцями.

  • Морква - 4 штуки (велика)
  • Картопля - 2 штуки
  • Селера - 2 штуки (стебло)
  • Бульйон грибний - 0, 5 L (або м'ясний)
  • Сир"Емменталь" - 100 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чебрець - 1 штука (гілочка)
  • Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • М'ята - 4 штуки (лист)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
суп-потаж морквяний - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть.
суп-потаж морквяний - фото крок 2
Овочі наріжте дрібними кубиками, залийте бульйоном, додайте лавровий лист, чебрець. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.
суп-потаж морквяний - фото крок 3
Бульйон злийте, штам. Овочі пробийте блендером до однорідності. Влийте бульйон, додайте мускатний горіх, сіль і перець, перемішайте, доведіть до кипіння.
суп-потаж морквяний - фото крок 4
Додайте тертий сир, варіть до розчинення сиру. Зніміть з вогню і дайте постояти 15 хвилин під кришкою.
суп-потаж морквяний - фото крок 5
Подавайте з вершками і сухариками. За бажанням додайте м'ятний лист. Смачного!

Схожі рецепти