Суп-потаж морквяний
(покроковий рецепт з фото)
Поташ - густий суп з корінням з французької кухні. Пропоную вам один з варіантів, як приготувати суп-потаж морквяний. Ніжний овочевий суп з додаванням сиру і вершків подається з сухариками.
Зізнаюся, мені дуже подобаються супи-пюре, особливо з морквою. Такий суп відрізняється яскравим кольором, ніжним смаком і бархатистою структурою. Подається такий суп з вершками, сухариками або хлібцями.
- Морква - 4 штуки (велика)
- Картопля - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Бульйон грибний - 0, 5 L (або м'ясний)
- Сир "емменталь" - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- М'ята - 4 штуки (лист)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте необхідні продукти. Овочі вимийте, очистіть.

Овочі наріжте дрібними кубиками, залийте бульйоном, додайте лавровий лист, чебрець. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 30 хвилин.

Бульйон злийте, штам. Овочі пробийте блендером до однорідності. Влийте бульйон, додайте мускатний горіх, сіль і перець, перемішайте, доведіть до кипіння.

Додайте тертий сир, варіть до розчинення сиру. Зніміть з вогню і дайте постояти 15 хвилин під кришкою.

Подавайте з вершками і сухариками. За бажанням додайте м'ятний лист. Смачного!