Суп «Пити»
(покроковий рецепт з фото)
Багато національних страв кавказької кухні увійшли в наше щоденне меню. Нас вже не здивуєш чебуреками, haçapuri lagmanom. Але це не означає, що всі рецепти закінчилися. Завжди можна знайти нове.
Сьогодні я вирішила розповісти вам про те, як приготувати суп "піті" . Ця страва азербайджанської кухні дуже ситне. За традицією вариться на баранині з горохом. І як прийнято в багатьох випадках, в нього додають трохи солодких і пряних ноток. З одного боку виходить знайомий наваристий бульйон, а з іншого незвичайний смак.
- Сало курдючное - 50 грам
- Баранина - 500-600 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 5 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Чорнослив - 5-6 штук
- Горох зелений - 0, 5 склянки
- Трави сушені - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний горошком - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Braai - За смаком
- Вода - 1, 5 L
М'ясо промийте, складіть у каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь варитися.
Поки баранина вариться, дрібно наріжте сало. Обсмажте його до золотистого кольору.
Потім в сковороду додайте нашатковану цибулю. Обсмажте інгредієнти разом пару хвилин.
Приготуйте заправку, змішавши зажарку з травами, перцем і лавровим листом.
Після закипання води з м'ясом, додайте в суп заправку. Варіть бульйон 1, 5 години на повільному вогні.
Як час пройде, додайте в суп нарізану крупно картопля, томатну пасту і горох.
Варіть суп ще 30 хвилин. А при 5 хвилин до кінця додайте чорнослив, нарізаний шматочками.
Додати сіль вир, якщо потрібно і додайте кінзу. Смачного!