Рецепт Пити з баранини фото

Пити з баранини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо, Овочі, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, На сніданок
Супи

Як і багато інших, рецепт цього ароматного і смачного супу прийшов до нас зі Сходу. Особливість східної кухні в тому, що там часто використовується баранина. І від цього блюда стають тільки краще.

Пити з баранини готується так: спочатку замочіть нут на 8 годин. Баранину обсмажте на курдючному жирі, потім на тій же сковороді обсмажити цибулю з куркумою. М'ясо, цибуля і нут залийте окропом і варіть на слабкому вогні 6 годин. Замочіть каштани. Готове м'ясо вийміть з супу і поріжте. Поверніть баранину в суп разом з аличею, айвою, каштанами, шафрановим настоєм, зирой і сіллю. Варіть ще годину, і можна подавати на стіл. Смачного!

  • Баранина - 800 грам
  • Цибуля - 400 грам
  • Курдючний жир - 100 грам
  • Каштан - 250 грам
  • Гайка - 150 грам
  • Сушена алича - 50 грам
  • Айва - 2 штуки
  • Помідори черрі - 20 штук
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 2 чайних ложки
  • Шафрановий настій - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
пити з баранини - фото крок 1
Нут промийте і замочіть на 8 годин.
пити з баранини - фото крок 2
М'ясо обсмажте до скориночки на курдючному жирі.
пити з баранини - фото крок 3
М'ясо викладіть, а в тому ж жирі обсмажити цибулю. Додайте до нього куркуму. Поставте в окремому посуді закипати воду.
пити з баранини - фото крок 4
У каструлю складіть цибулю, м'ясо і нут. Залийте окропом і млоїте на дуже слабкому вогні 6 годин.
пити з баранини - фото крок 5
За годину до готовності видаліть шкірку з помідорів.
пити з баранини - фото крок 6
Баранину витягніть з супу, поріжте дрібними шматками і поверніть назад.
пити з баранини - фото крок 7
Покладіть в суп помідори, аличу, ajvu, попередньо замочені каштани, приправити сіллю, додайте шафрановий настій і зіру.
пити з баранини - фото крок 8
Варіть ще 1 годину і подавайте на стіл.

Схожі рецепти