Пити з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Як і багато інших, рецепт цього ароматного і смачного супу прийшов до нас зі Сходу. Особливість східної кухні в тому, що там часто використовується баранина. І від цього блюда стають тільки краще.
Пити з баранини готується так: спочатку замочіть нут на 8 годин. Баранину обсмажте на курдючному жирі, потім на тій же сковороді обсмажити цибулю з куркумою. М'ясо, цибуля і нут залийте окропом і варіть на слабкому вогні 6 годин. Замочіть каштани. Готове м'ясо вийміть з супу і поріжте. Поверніть баранину в суп разом з аличею, айвою, каштанами, шафрановим настоєм, зирой і сіллю. Варіть ще годину, і можна подавати на стіл. Смачного!
- Баранина - 800 грам
- Цибуля - 400 грам
- Курдючний жир - 100 грам
- Каштан - 250 грам
- Гайка - 150 грам
- Сушена алича - 50 грам
- Айва - 2 штуки
- Помідори черрі - 20 штук
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Зіра - 2 чайних ложки
- Шафрановий настій - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Нут промийте і замочіть на 8 годин.
М'ясо обсмажте до скориночки на курдючному жирі.
М'ясо викладіть, а в тому ж жирі обсмажити цибулю. Додайте до нього куркуму. Поставте в окремому посуді закипати воду.
У каструлю складіть цибулю, м'ясо і нут. Залийте окропом і млоїте на дуже слабкому вогні 6 годин.
За годину до готовності видаліть шкірку з помідорів.
Баранину витягніть з супу, поріжте дрібними шматками і поверніть назад.
Покладіть в суп помідори, аличу, ajvu, попередньо замочені каштани, приправити сіллю, додайте шафрановий настій і зіру.
Варіть ще 1 годину і подавайте на стіл.