Рецепт Пити (азербайджанський суп) фото

Пити (азербайджанський суп)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Піті - традиційний Азербайджанський суп. Густий, ароматний, дуже насичений. Суп не вариться на плиті, а нудиться в духовці, тому готується дуже просто.

Опис приготування:

Рецепт традиційний, тому рекомендую точно йому слідувати. Єдине, баранину можна замінити на яловичину.

А подавати такий суп можна зі сметаною, буде дуже смачно!

  • Баранина - 1 кілограм (на кісточці)
  • Горох нут - 100 грам
  • Сушені томати - 100 грам
  • Сушена алича - 100 грам (або чорнослив)
  • Картопля - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Зіра - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Свіжа м'ята - 1-2 штук (гілочки; або візьміть сушену)
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Свіжа кінза - 1 пучок
  • Сумах - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Часник - 1-2 зубчиків
пити (азербайджанський суп) - фото крок 1
1. Нут промийте і замочіть на пару годин у великій кількості води. Потім воду злийте.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 2
2. Картопля, цибуля і часник почистіть і наріжте досить великими шматками.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 3
3. У жароміцний горщик першим шаром викладіть нут.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 4
4. Баранину наріжте на шматки. У мене бараняча нога, але можна використовувати будь-яку частину.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 5
5. На нут викладіть м'ясо.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 6
6. Викладіть картоплю і цибулю.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 7
7. Потім - часник, сіль і перець за смаком. Залийте водою, накрийте кришкою і млоїте в духовці при 170 градусах 2-2, 5 немає.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 8
8. Чорнослив і сушені помідори промийте.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 9
9. Додайте в суп чорнослив і помідори. Потомити ще 10 хвилин.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 10
10. Потім додаємо в суп зиру, мелений перець, дрібно нарізану м'яту, кінзу і дрібку сумаху.
пити (азербайджанський суп) - фото крок 11
11. Смачного!

Схожі рецепти