Суниця з цукром на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Для заготівлі знадобляться тільки стиглі ягідки, без ознак гниття або пошкодження комахами. Суниця, заготовлена таким способом, може зберігається в холодильнику або прохолодному погребі.
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати суницю з цукром без варіння. Для цього потрібні свіжозібране ягоди, стиглі і здорові, без ушкоджень, зелених бочків і т. d. Перетріть її з цукром, причому, цукру повинно бути більше, щоб варення зберегти. Якщо плануєте їсти його протягом двох тижнів, то пропорції може бути 1:1, якщо довше, то не менше 1:1, 5. Підготуйте заздалегідь стерильні баночки, кришки. Доступу повітря бути не повинно до варення.
- Суниця - 500 грам
- Цукор - 750 грам
1. Підготуйте ягоди і цукор, стерильні баночки з кришками.
2. Ретельно промийте суницю, обірвемо хвостики, дайте стекти зайвій волозі.
3. Невеликими порціями подрібніть її за допомогою блендера з цукром. Кількість цукру повинно бути більше, щоб зберегти ягоди довше.
4. Розлийте сире пюре по банках стерильним. Зверху присипте тонким шаром цукру, щоб утворилася скоринка, і відразу закупорьте щільно банки.
5. Зберігайте суницю в холодильнику, але не більше 4 місяців.