Суфле з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити своє меню чимось незвичайним? Приготуйте ніжне, буквально тане в роті, пікантне і дуже смачне суфле з печінки в домашніх умовах.
Це не зовсім класичний рецепт суфле з печінки, скоріше - ледачий і на швидку руку. Однак, незважаючи на те, що білки не збиваються окремо, суфле виходить пишним і дуже ніжним всередині. Ароматні спеції надають страві особливу пікантність, та й з ними можна експериментувати, додаючи будь-які інші за смаком.
- Печінка - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мелений часник - 1 щіпка
1. Печінка найкраще використовувати курячу, так як вона м'якша. Вимийте її, обсушити паперовою серветкою і при бажанні розріжте навпіл.
2. Увімкніть розігріватися духовку. У чашу блендера відправте печінку, вбийте яйце. Додайте сіль, перець, мускатний горіх, корицю, мелений часник і також інші спеції.
3. Збийте все до однорідності. Ось така основа для суфле з печінки в домашніх умовах виходить. Якщо під рукою немає блендера, можна пропустити все через м'ясорубку кілька разів.
4. Наступний етап - підготовка формочок. Розтопити вершкове масло, влийте його по чуть-чуть в кожну форму.
5. Змастіть як слід бортики. Масла потрібно досить багато, щоб суфле можна було легше вийняти з форми.
6. Розлийте заготовку по формах, не заповнюючи їх повністю (не доливайте до верха).
7. Поставте форми на деко, влийте на дно воду. Це вірний варіант, як зробити суфле з печінки м'яким і ніжним, а не сухим.
8. Надішліть деко в духовку приблизно на 30 хвилин. Готове суфле має трохи охолонути перед подачею. Смачного!