Рецепт Суботні пряний фото

Суботні пряний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Сбитень - це споконвічно російський напій володіє зігріваючим і протизапальну дію. Саме тому, суботні найкраще вживати в холодну пору року, коли необхідно зігрітися.

Опис приготування:

Як же приготувати збитень пряний в домашніх умовах? повірте, це робиться елементарно! Яблука ріжемо часточками, присипаємо прянощами і заливаємо водою. Варимо до м'якості, потім додаємо мед і розмішуємо. Перед подачею, напій необхідно процідити через сито або марлю. Подавати в гарячому вигляді, бажано в прозорій скляній посуді. Будьте здорові!

  • Яблука - 400 грам
  • Мед - 150 грам
  • Вода - 1 літр
  • Обкладинка - За смаком
  • Гвоздика ціла - 3-4 штук
  • Цедра апельсина - За смаком (сушена)
  • Чебрець - За смаком
суботні пряний - фото крок 1
Яблука ретельно промийте і наріжте скибочками, покладіть їх у каструлю. Зверху присипте прянощами.
суботні пряний - фото крок 2
Залийте яблука водою.
суботні пряний - фото крок 3
Варимо до закипання яблук і їх м'якості. У гарячу рідину додайте мед і ретельно перемішайте.
суботні пряний - фото крок 4
Перед подачею, суботні потрібно процідити. Розливати в скляний посуд. Доброго здоров'я!

Схожі рецепти