Суботні пряний
(покроковий рецепт з фото)
Сбитень - це споконвічно російський напій володіє зігріваючим і протизапальну дію. Саме тому, суботні найкраще вживати в холодну пору року, коли необхідно зігрітися.
Як же приготувати збитень пряний в домашніх умовах? повірте, це робиться елементарно! Яблука ріжемо часточками, присипаємо прянощами і заливаємо водою. Варимо до м'якості, потім додаємо мед і розмішуємо. Перед подачею, напій необхідно процідити через сито або марлю. Подавати в гарячому вигляді, бажано в прозорій скляній посуді. Будьте здорові!
- Яблука - 400 грам
- Мед - 150 грам
- Вода - 1 літр
- Обкладинка - За смаком
- Гвоздика ціла - 3-4 штук
- Цедра апельсина - За смаком (сушена)
- Чебрець - За смаком
Яблука ретельно промийте і наріжте скибочками, покладіть їх у каструлю. Зверху присипте прянощами.
Залийте яблука водою.
Варимо до закипання яблук і їх м'якості. У гарячу рідину додайте мед і ретельно перемішайте.
Перед подачею, суботні потрібно процідити. Розливати в скляний посуд. Доброго здоров'я!