Рецепт Суботні по-Мозирський фото

Суботні по-Мозирський
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир , Мед , Кардамон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Напої , Сбитень
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Стародавній, порядком призабутий напій, Котрий, безсумнівно, сподобається і дорослим, і дітям. Суботні дуже корисний, приємний на смак, до того ж, цілющий. Відмінно замінить магазинні напої.

Опис приготування:

Спеції та імбир можна купити в будь-якому магазині, а лаврушка і мед зазвичай є у кожної господині. Сбитень - хороша альтернатива чаю або кави. Він і підбадьорить, і додасть сил, і зігріє. Обов'язково спробуйте такий напій, ви можете самі створити склад, який вам найбільше подобається.

Для приготування збитню зробіть наступне:

1. Нагрійте воду і розчиніть в ній мед.

2. Після розчинення, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.

3. Потім додайте в каструльку спеції - лавровий лист, кардамон, корицю, тертий імбир і гвоздику.

4. Прокип'ятіть 5 хвилин, дайте трохи настоятися і охолонути до теплого стану.

Перед вживанням обов'язково процідіть. Пити суботні можна як гарячий, так і холодний. Але не забувайте що це все-таки зігріваючий напій.

І хоча є багато варіантів рецепта збитню, незмінною його складовою є мед. Саме завдяки меду цей напій має зігріваючий і тонізуючу властивість, надає сил і енергії, яка особливо потрібна в зиязикай період.

Смачного!


  • Вода - 1 літр
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Кардамон - 4 штуки
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
Спеції та імбир можна купити в будь-якому магазині, а лаврушка і мед зазвичай є у кожної господині. Сбитень - хороша альтернатива чаю або кави. Він і підбадьорить, і додасть сил, і зігріє. Обов'язково спробуйте такий напій, ви можете самі створити склад, який вам найбільше подобається.

Для приготування збитню зробіть наступне:

1. Нагрійте воду і розчиніть в ній мед.

2. Після розчинення, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.

3. Потім додайте в каструльку спеції - лавровий лист, кардамон, корицю, тертий імбир і гвоздику.

4. Прокип'ятіть 5 хвилин, дайте трохи настоятися і охолонути до теплого стану.

Перед вживанням обов'язково процідіть. Пити суботні можна як гарячий, так і холодний. Але не забувайте що це все-таки зігріваючий напій.

І хоча є багато варіантів рецепта збитню, незмінною його складовою є мед. Саме завдяки меду цей напій має зігріваючий і тонізуючу властивість, надає сил і енергії, яка особливо потрібна в зиязикай період.

Смачного!

Схожі рецепти