Суботні по-Мозирський
(покроковий рецепт з фото)
Стародавній, порядком призабутий напій, Котрий, безсумнівно, сподобається і дорослим, і дітям. Суботні дуже корисний, приємний на смак, до того ж, цілющий. Відмінно замінить магазинні напої.
Спеції та імбир можна купити в будь-якому магазині, а лаврушка і мед зазвичай є у кожної господині. Сбитень - хороша альтернатива чаю або кави. Він і підбадьорить, і додасть сил, і зігріє. Обов'язково спробуйте такий напій, ви можете самі створити склад, який вам найбільше подобається.
Для приготування збитню зробіть наступне:
1. Нагрійте воду і розчиніть в ній мед.
2. Після розчинення, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
3. Потім додайте в каструльку спеції - лавровий лист, кардамон, корицю, тертий імбир і гвоздику.
4. Прокип'ятіть 5 хвилин, дайте трохи настоятися і охолонути до теплого стану.
Перед вживанням обов'язково процідіть. Пити суботні можна як гарячий, так і холодний. Але не забувайте що це все-таки зігріваючий напій.
І хоча є багато варіантів рецепта збитню, незмінною його складовою є мед. Саме завдяки меду цей напій має зігріваючий і тонізуючу властивість, надає сил і енергії, яка особливо потрібна в зиязикай період.
Смачного!
- Вода - 1 літр
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Кардамон - 4 штуки
- Паличка кориці - 1 штука
- Гвоздика - 3 штуки
- Мелений імбир - 0, 5 чайних ложки
Для приготування збитню зробіть наступне:
1. Нагрійте воду і розчиніть в ній мед.
2. Після розчинення, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
3. Потім додайте в каструльку спеції - лавровий лист, кардамон, корицю, тертий імбир і гвоздику.
4. Прокип'ятіть 5 хвилин, дайте трохи настоятися і охолонути до теплого стану.
Перед вживанням обов'язково процідіть. Пити суботні можна як гарячий, так і холодний. Але не забувайте що це все-таки зігріваючий напій.
І хоча є багато варіантів рецепта збитню, незмінною його складовою є мед. Саме завдяки меду цей напій має зігріваючий і тонізуючу властивість, надає сил і енергії, яка особливо потрібна в зиязикай період.
Смачного!