Стегенця з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто готую різні частини курки (окосту, стегна, гомілка), адже це дуже просто і швидко. Можна скористатися сковородою або духовкою. Розповім про рецепт, як приготувати стегенця з грибами.
Ви можете зробити блюдо запас і розігрівати перед подачею на стіл. Як гарнір використовую пюре з цвітної капусти і обсмажені гриби. Стегенця спершу обсмажую на сковороді на сильному вогні, щоб запечатати всі соки, а потім запікаю для рум'яної скоринки і ніжного м'яса.
- Стегенця - 1 штука
- Кольорова капуста - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Розмарин - 2 штуки
- Рослинна олія - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
- Гриби - 5-6 штук
- Бульйон - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте окіст і витріть його, потім приправити сіллю і poperčite. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, потім викладіть м'ясо і обсмажуйте 6-8 хвилин.
2. Перекладіть курячий окорок в форму для запікання, додайте гілочку розмарину і полийте оливковою олією. Надішліть на 20 хвилин в розігрітий до 180 градусів духовку.
3. Вимийте кольорову капусту і розберіть її на суцвіття. У каструлю налийте воду і відправте її на вогонь.
4. Доведіть воду до кипіння і відправте в неї капусту, варите 6-8 хвилин після закипання.
5. Розігрійте сковороду з вершковим маслом і викладіть очищені цілі зубчики часнику, обсмажте 1 хвилину і відставте в сторону.
6. Дістаньте капусту з води і відкиньте на сито, потім за допомогою блендера подрібніть в пюре, додайте вміст сковороди, бульйон, розмарин, сіль і перець, перемішайте.
7. Вимийте і наріжте крупно гриби, поверніть сковороду на вогонь і розігрійте з рослинним маслом, викладіть гриби, обсмажте до готовності.
8. Викладіть пюре з цвітної капусти, потім - гриби і курячий окорок, додайте гілочку чебрецю і подавайте до столу.