Соус «Enchilada»
(покроковий рецепт з фото)
Я прихильниця домашніх соусів. Роблю їх часто і не боюся нових поєднань. А мій чоловік любить гострі страви. Так що я поєднала дві пристрасті - і вийшов цей рецепт. Гарячий і насичений смак Мексики.
Тепер я і з вами поділюся тим, як приготувати соус "енчілада" . У класичному варіанті рецепт роблять на помідорах, так ми і зробимо. Додають його в усі мексиканські страви, де потрібна гострота, наприклад, в так, бургери, до стейкам і начос. Можна їсти соус з коржиками, та й взагалі просто ложками, адже він дуже смачний.
- Помідор - 1800 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Чилі порошок - 2 Ст. Ложки
- Орегано свіжий, гілочка - 2 штуки
- Кмин - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 0, 5 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
1. Помідори промийте, обсушити і наріжте на великі шматки.
2. Також почистіть і крупно нарубати лук.
3. Потім овочі перекладіть на деко. Потім збризніть їх маслом зверху.
4. Додайте сіль, перець і відправте запікатися в духовці при 190 градусах на 45 хвилин.
5. В цей час в глибокій сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому дрібно нашатковану часник протягом 30 секунд.
6. Потім додайте листочки орегано.
7. А слідом всипте чилі, кайнескій і чорний перець, кмин. Помішуючи, готуйте спеції буквально 1 хвилину.
8. Після цього остиглі овочі з духовки перенесіть в блендер. Додайте до них приправи зі сковороди. Влийте сік лимона.
9. Інгредієнти збийте в кашку. Соус "енчілада" готовий! Зберігайте його не більш 5 днів під кришкою в банку в холодильнику. Приємною дегустації!