Enchilada
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я вам розповім, як приготувати енчиладу. Це традиційне мексиканське блюдо з пікантним смаком, яке можна подавати і як закуску, і в якості гарячого блюда.
Одна з різновидів цієї страви передбачає м'ясний фарш замість курки в начинці. Також за смаком в начинку можна додавати консервовану кукурудзу і помідори. Але головне в смаку - це гострота, яку надає перець чилі. Залежно від ваших уподобань енчиладу можна робити більш-менш гострою.
- Тортилії - 3-4 штук
- Відварене курячі грудки - 2 штуки
- Перець солодкий - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Перець чилі - 1 щіпка
Відварену курячу грудку дрібно наріжте. Перець вимийте і просушіть. Дістаньте з нього насіння і наріжте дрібними шматочками. Сир натріть на крупній тертці і змішайте начинку. Додайте туди перець чилі на кінчику ножа і трохи солі.
Викладіть начинки на край тортильи. Тортилью складіть конвертиком, загорнувши в неї начинку. Тортилії складіть у форму, покладену пекарської папером.
У каструлі розтопіть вершкове масло. Як тільки воно розплавилося, всипте до нього борошно і трохи обсмажте. Потім поступово влийте молоко. Соус потрібно постійно помішувати, щоб в ньому не утворилося грудочок. Соус повинен трохи загуснути. Потім його потрібно вилити на тортильи.
Духовку розігрійте до температури 200 градусів. Тортилії під соусом присипте тертим сиром і відправте в духовку. Вирекайте блюдо 15-20 хвилин. Подавайте його гарячим або охолодженим.