Соте з овочів в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соте з овочів в духовці - це одне з блюд, які потрапляють в розряд корисної і здорової їжі. До того ж воно дуже смачне, легке для шлунка, та й приготувати соте досить просто.
Соте з овочів в духовці готуйте так:
1. Баклажани промийте, якщо жорстка шкірка, зріжте, потім поріжте кільцями, товщиною близько 1 см, натріть сіллю і відставте.
2. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки і поріжте на 6 частин кожен. Просто зняти шкірку з помідорів можна так: зробіть на помідорах надріз на плодоніжки, залийте окропом і потримайте в ньому хвилини 4-5, шкурка легко відійде.
3. Перець очистіть від насіння і довільно наріжте, також поріжте моркву і цибулю.
4. Обсмажте на сковороді в оливковій олії окремо баклажани і помідори з перцем. Моркву і цибулю обсмажте до м'якості, потім додайте оцет і цукор і протушкувати 5 хвилин.
5. Викладіть все обсмажені овочі в форму для запікання, посипте подрібненими часником і зеленню, додайте сіль і перець за смаком.
6. Поставте соте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.
Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл.
Смачного!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Пучок зелені - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Баклажани промийте, якщо жорстка шкірка, зріжте, потім поріжте кільцями, товщиною близько 1 см, натріть сіллю і відставте.
2. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки і поріжте на 6 частин кожен. Просто зняти шкірку з помідорів можна так: зробіть на помідорах надріз на плодоніжки, залийте окропом і потримайте в ньому хвилини 4-5, шкурка легко відійде.
3. Перець очистіть від насіння і довільно наріжте, також поріжте моркву і цибулю.
4. Обсмажте на сковороді в оливковій олії окремо баклажани і помідори з перцем. Моркву і цибулю обсмажте до м'якості, потім додайте оцет і цукор і протушкувати 5 хвилин.
5. Викладіть все обсмажені овочі в форму для запікання, посипте подрібненими часником і зеленню, додайте сіль і перець за смаком.
6. Поставте соте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.
Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл.
Смачного!