Рецепт Соте з овочів в духовці фото

Соте з овочів в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Баклажан, Помідор
Вегетаріанське харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соте

Соте з овочів в духовці - це одне з блюд, які потрапляють в розряд корисної і здорової їжі. До того ж воно дуже смачне, легке для шлунка, та й приготувати соте досить просто.

Соте з овочів в духовці готуйте так:

1. Баклажани промийте, якщо жорстка шкірка, зріжте, потім поріжте кільцями, товщиною близько 1 см, натріть сіллю і відставте.

2. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки і поріжте на 6 частин кожен. Просто зняти шкірку з помідорів можна так: зробіть на помідорах надріз на плодоніжки, залийте окропом і потримайте в ньому хвилини 4-5, шкурка легко відійде.

3. Перець очистіть від насіння і довільно наріжте, також поріжте моркву і цибулю.

4. Обсмажте на сковороді в оливковій олії окремо баклажани і помідори з перцем. Моркву і цибулю обсмажте до м'якості, потім додайте оцет і цукор і протушкувати 5 хвилин.

5. Викладіть все обсмажені овочі в форму для запікання, посипте подрібненими часником і зеленню, додайте сіль і перець за смаком.

6. Поставте соте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.

Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл.

Смачного!


  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Пучок зелені - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
Соте з овочів в духовці готуйте так:

1. Баклажани промийте, якщо жорстка шкірка, зріжте, потім поріжте кільцями, товщиною близько 1 см, натріть сіллю і відставте.

2. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки і поріжте на 6 частин кожен. Просто зняти шкірку з помідорів можна так: зробіть на помідорах надріз на плодоніжки, залийте окропом і потримайте в ньому хвилини 4-5, шкурка легко відійде.

3. Перець очистіть від насіння і довільно наріжте, також поріжте моркву і цибулю.

4. Обсмажте на сковороді в оливковій олії окремо баклажани і помідори з перцем. Моркву і цибулю обсмажте до м'якості, потім додайте оцет і цукор і протушкувати 5 хвилин.

5. Викладіть все обсмажені овочі в форму для запікання, посипте подрібненими часником і зеленню, додайте сіль і перець за смаком.

6. Поставте соте в духовку, розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.

Готову страву прикрасьте свіжою зеленню і подайте на стіл.

Смачного!

Схожі рецепти