Сосиски в листковому тісті в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Такі сосиски дуже люблять діти, їх дуже зручно брати з собою в дорогу або на природу, ця страва - відмінний варіант для перекусу на роботі. А приготувати їх дуже легко, переконайтеся самі.
Щоб приготувати в домашніх умовах сосиски в листковому тісті в духовці, багато часу вам не знадобиться. Особливо, якщо у вашій морозилці є готове листкове тісто. Сосиски можна спекти і в дріжджовому, і в звичайному листковому тісті. Процес дуже простий. Залучіть до нього діток, і я впевнений: їм сподобається.
- Листкове тісто - 250-300 грам (будь-який: дріжджове або бездріжджове)
- Сосиски - 10-12 штук
- Огірок маринований - 1 штука
- Сир твердий - 75 грам
Дістаємо тісто з морозилки, даємо йому відтанути. Потім розгортаємо в тонкий пласт.
Розрізаємо пласт тесту на смужки. Смужок робимо стільки ж, скільки у вас сосисок.
Маринований огірочок нарізаємо на тонкі пластинки. Можна запекти сосиски і без огірка, і без сиру, але з ними цікавіше, спробуйте.
І точно так само нарізаємо сир.
І тепер починаємо формувати сосиску в тісті. Беремо платівку огірка, викладаємо на сосиску і по спіралі загортаємо в одну смужку тіста.
Тісто при загвинчування можна трошки розтягувати.
Точно так же загортаємо сосиску з сиром. Бажано, щоб краю сирної пластинки не стирчали з боків: сир розплавиться і може весь витекти. Можна защипнути краю тесту.
Викладаємо "одягнені" сосиски на деко, змащений олією. Якщо у вас дріжджове тісто, залишимо сосиски на хвилин 40, нехай тісто підійде. Якщо просте листкове - можна відразу піч.
Сосиски можна змастити збитим яйцем. Випікаємо сосиски в тісті в розігрітій до 180-190 градусів духовці хвилин 30-40.