Сорбет з черешні
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную навчитися, як приготувати сорбет з черешні. У спекотний літній день навряд чи захочеться включати духовку і займатися випічкою, а ось сорбет - ідеально замінить морозиво і освіжить!
Різниця між морозивом і сорбетом в тому, що при приготуванні морозива використовуються молоко або вершки, а сорбет готується на воді, тому десерт виходить низькокалорійним і ідеально підходить для спекотної погоди. Сорбети можна приготувати з усіх фруктів і ягід.
- Черешня свежая - 250 грам (без кісточок)
- Лимон - 1/2 штуки (вичавити сік)
- Цукор - 80 грам
- Вода - 170 мілілітрів
1. Для того щоб зробити хороший сорбет з черешні, виберіть стиглі, ароматні і міцні ягоди. Черешню звільніть від черешків, вимийте і видаліть кісточки.
2. Покладіть черешню в миску, влийте лимонний сік, воду, подрібніть занурювальним блендером.
3. За бажанням профільтруйте масу через ситечко. Сорбет після фільтрації вийде більш однорідним.
4. Тепер додайте цукор і перемішайте всю масу, щоб цукор встиг трохи розчинитися.
5. Викладіть сорбет в чашу для виготовлення морозива і заморозьте згідно з інструкцією до приладу. Потім перекладіть сорбет в контейнер з кришкою і поставте в морозильну камеру. Якщо у вас немає для виготовлення морозива, то сорбет, перемішаний з цукром, викладіть в алюмінієву каструльку, попередньо охолоджену в морозильній камері. Потім поставте її в морозилку і перемішуйте щопівгодини до тих пір, поки не отримаєте десерт потрібної консистенції.
6. Для того, щоб колір сорбета став красивішим і більш насиченим, можна додати 1-2 краплі харчового барвника.
7. Сорбет з черешні готовий. Смачного!