Рецепт Сорбет з черешні фото

Сорбет з черешні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди, Фрукти, Лимон, Черешня
Дієтичне харчування
Для дітей, Літні
Солодке, Десерти, Сорбет

Пропоную навчитися, як приготувати сорбет з черешні. У спекотний літній день навряд чи захочеться включати духовку і займатися випічкою, а ось сорбет - ідеально замінить морозиво і освіжить!

Різниця між морозивом і сорбетом в тому, що при приготуванні морозива використовуються молоко або вершки, а сорбет готується на воді, тому десерт виходить низькокалорійним і ідеально підходить для спекотної погоди. Сорбети можна приготувати з усіх фруктів і ягід.

  • Черешня свежая - 250 грам (без кісточок)
  • Лимон - 1/2 штуки (вичавити сік)
  • Цукор - 80 грам
  • Вода - 170 мілілітрів
сорбет з черешні - фото крок 1
1. Для того щоб зробити хороший сорбет з черешні, виберіть стиглі, ароматні і міцні ягоди. Черешню звільніть від черешків, вимийте і видаліть кісточки.
сорбет з черешні - фото крок 2
2. Покладіть черешню в миску, влийте лимонний сік, воду, подрібніть занурювальним блендером.
сорбет з черешні - фото крок 3
3. За бажанням профільтруйте масу через ситечко. Сорбет після фільтрації вийде більш однорідним.
сорбет з черешні - фото крок 4
4. Тепер додайте цукор і перемішайте всю масу, щоб цукор встиг трохи розчинитися.
сорбет з черешні - фото крок 5
5. Викладіть сорбет в чашу для виготовлення морозива і заморозьте згідно з інструкцією до приладу. Потім перекладіть сорбет в контейнер з кришкою і поставте в морозильну камеру. Якщо у вас немає для виготовлення морозива, то сорбет, перемішаний з цукром, викладіть в алюмінієву каструльку, попередньо охолоджену в морозильній камері. Потім поставте її в морозилку і перемішуйте щопівгодини до тих пір, поки не отримаєте десерт потрібної консистенції.
сорбет з черешні - фото крок 6
6. Для того, щоб колір сорбета став красивішим і більш насиченим, можна додати 1-2 краплі харчового барвника.
сорбет з черешні - фото крок 7
7. Сорбет з черешні готовий. Смачного!

Схожі рецепти