Солянка м'ясна
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування солянки м'ясної ми візьмемо кілька видів копченостей, а бульйон зваримо нема на яловичині, а з використанням куріцуи. Такий бульйон явялется більш дієтичним і легко готується.
Людина, народжений в 70-90-і роки, не представляє обідній стіл без першої страви. І якщо в інших національних кухнях в цій ролі виступали такі «царі кулінарії», як суп-харчо або український борщ, то в Росії це традиційна м'ясна солянка, яку по праву можна назвати коронним першою стравою.
Готують солянку на бульйоні і без нього. Класична солянка - це суп з великим вміст м'яса і м'ясних продуктів.
- Куряче філе - 400 грам
- Вода - 2 L
- Томатний сік - 1 Склянка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Копчені ковбаси - 400 грам
- Солоний огірок - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - За смаком (для подачі)
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Для приготування солянки ми візьмемо м'ясо курки. Куряче філе помістіть в каструлю. Залийте м'ясо водою і поставте варитися.
Копчені ковбаси наріжте тоненькою соломкою. Краще взяти кілька ковбас. Не раджу для солянки брати варену ковбасу чи сосиски. Смак солянки буде не дуже хорошим. Найсмачніше і ситніше буде, якщо ми використовує сирокопчену ковбасу або варено-копчені ковбасні вироби.
Солоні огірки очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Перекладіть натерті огірочки в окрему невелику каструльку. Залийте водою так, щоб огірки були повністю у воді. Варіть окремо до потрібного моменту (крок 7).
На рослинному маслі обсмажити нарізану цибулю.
До обсмаженої цибулі додайте нарізані ковбасні вироби. Коли ковбасні вироби обсмажаться (10 хвилин), влийте в сковороду томатний сік і додайте трохи томатної пасти. Пасту додаємо для того, щоб солянка була досить густий. Так юшка у солянки буде смачніше.
З бульйону дістаньте куряче м'ясо. Остудіть його і наріжте дрібно.
Томатно-ковбасну зажарку, куряче філе і варилися окремо огірочки додайте в бульйон. Варіть все разом 15 хвилин (до готовності всіх компонентів).
Солянку посоліть, поперчіть. При необхідності додайте інших спецій за смаком і трохи цукру, щоб погасити кислотність томата. Розлийте солянку по мисках і подайте до столу.