Рецепт Солодкий картопля-фрі фото

Солодкий картопля-фрі
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл
Солодке, Гарячі страви

Рецепт приготування запеченого солодкої картоплі з перцем, часниковим порошком і кайенский перцем.

Солодкий картопля містить каротин, вітамін С і калій. Солодкий картопля-фрі хороший для перекусів або як гарнір. Це чудова альтернатива поп-корну і відмінна легка закуска. Прянощі в рецепті можуть бути легко замінені прянощами і травами на ваш смак, наприклад, замість кайенского перцю ви можете додати розмарин.

  • Солодка картопля - 1 штука
  • Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Солі - 1/2 чайних ложки
  • Свежемолотого перцю - 1/4 чайних ложки
  • Часникового порошку - 1/4 чайних ложки
  • Кайенского перцю - 1 щіпка
солодкий картопля-фрі - фото крок 1
1. Попередньо розігріти духовку до 230 градусів. Очистити солодка картопля і нарізати на довгі смужки близько 1 см завтовшки. Чим тонше смужки, тим більше хрустким буде картопля, тим швидше він буде готовий.
солодкий картопля-фрі - фото крок 2
2. Викласти картоплю в миску і додати оливкове масло.
солодкий картопля-фрі - фото крок 3
3. Потім додати сіль, чорний перець, часниковий порошок і кайенский перець. Ретельно перемішати, щоб масло і спеції рівномірно покривали картопля. Якщо ви любите гострий смак, додайте більше кайенского перцю.
солодкий картопля-фрі - фото крок 4
4. Рівномірно викласти картоплю в один шар на листі і запікати протягом 15 хвилин. Потім перемішати картоплю і запікати ще 10-15 хвилин до хрусткої скоринки. Перевірте картопля вже через 20 хвилин від початку приготування, щоб він не підгорів - час приготування в кожній духовці індивідуально. Дати картоплі трохи охолонути і подавати.

Схожі рецепти