Солодкий картопля-фрі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого солодкої картоплі з перцем, часниковим порошком і кайенский перцем.
Солодкий картопля містить каротин, вітамін С і калій. Солодкий картопля-фрі хороший для перекусів або як гарнір. Це чудова альтернатива поп-корну і відмінна легка закуска. Прянощі в рецепті можуть бути легко замінені прянощами і травами на ваш смак, наприклад, замість кайенского перцю ви можете додати розмарин.
- Солодка картопля - 1 штука
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Свежемолотого перцю - 1/4 чайних ложки
- Часникового порошку - 1/4 чайних ложки
- Кайенского перцю - 1 щіпка
1. Попередньо розігріти духовку до 230 градусів. Очистити солодка картопля і нарізати на довгі смужки близько 1 см завтовшки. Чим тонше смужки, тим більше хрустким буде картопля, тим швидше він буде готовий.
2. Викласти картоплю в миску і додати оливкове масло.
3. Потім додати сіль, чорний перець, часниковий порошок і кайенский перець. Ретельно перемішати, щоб масло і спеції рівномірно покривали картопля. Якщо ви любите гострий смак, додайте більше кайенского перцю.
4. Рівномірно викласти картоплю в один шар на листі і запікати протягом 15 хвилин. Потім перемішати картоплю і запікати ще 10-15 хвилин до хрусткої скоринки. Перевірте картопля вже через 20 хвилин від початку приготування, щоб він не підгорів - час приготування в кожній духовці індивідуально. Дати картоплі трохи охолонути і подавати.