Солодкі вареники з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Вареники з сиром - одні з найпопулярніших. Причому, вони можуть бути солодкими і несолодкими. Сьогодні у нас перший варіант. Блюдо чудове для дорослих і дітей. Смачне, корисне і поживне!
Мені здається, приготувати вареники зможе будь-який. А новачок в кулінарії, слідуючи покроковому рецептом, також впорається з цим завданням. Тісто тут моє улюблене, на сметані. Воно відмінно поводиться в роботі, не липне до столу і рукам. Сир беріть будь-якої жирності і цукор кладіть до смаку. Ніжні, смачні вареники стануть відмінним сніданком, полуднем, вечерею. Якщо ви відразу їсти вареники не збираєтеся, то відправте їх в морозильну камеру і готуйте за бажанням.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сир - 300 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування вареників.
Замісити тісто для вареників. У миску насипте борошно і сіль.
Змішайте теплу воду зі сметаною і вилийте в тісто.
Замісити круте, але досить еластичне тісто. Дайте йому відпочити 20 хвилин.
Приготуйте начинку для вареників. У мисочку викладіть сир. Додайте цукор за смаком.
Перемішайте сир з цукром.
Тісто розкачати в тонкий пласт. Будь виїмкою зробіть гуртки. На кожен гурток викладіть порцію начинки.
Зліпити вареники і викладіть на тарілку, присипану борошном.
Зваріть вареники. У каструлі закип'ятити воду, трохи посоліть її. Викладіть вареники і акуратно перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Коли вареники спливуть, варіть їх ще 5-6 хвилин і діставайте шумівкою.
Солодкі вареники з сиром готові. Подавайте до столу зі сметаною, вершковим маслом.