Солодкі помідори на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Тут я розповім, як приготувати солодкі помідори на зиму. Без маринадів не обходиться майже не одне застілля в холодну пору року. Саме тому рецептів подібних страв існує дуже багато.
Опис приготування:
Такі солодкі помідори вдало поєднуються з м'ясними стравами і добре їх відтіняють. Для тих, хто любить м'яку текстуру, така заготовка припаде до душі. І, незважаючи на солодкий смак, все одно є в помидоркой гострі нотки.
Дуже раджу вам цей простий рецепт!
- Помідор - 2-2, 5 кілограма
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Чорний перець горошком - 6 штук
- Солодкий червоний перець - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Зелень селери - За смаком
- Перець гіркий - За смаком
Цибуля чистий, розріжте на 4 частини. Покладіть його в 3-х літрову банку разом з очищеним часником, промитої зеленню, запашним перцем. Також промийте і крупно наріжте солодкий перець, додайте до інгредієнтів разом з гірким перцем і перцем горошком.
Помідори помийте, видаліть плодоніжки. Тепер щільно в банки покладіть помідори. Укладайте їх акуратно, щоб не пошкодити плоди.
Залийте все окропом до верху і дайте охолонути. Потім воду злийте і додайте до неї сіль, цукор, оцет. Перемішайте і знову залийте в банку. Закатайте банку.
Залиште банки догори дном під пледом до повного охолодження. Пробувати помідорчики можна через два тижні. Приємною дегустації!