Солодкі булочки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачні булочки з дріжджового тіста на кефірі. Підійдуть і для свята, і в будні до чаювання.
Замішуємо дріжджове тісто. Потім розгортаємо тісто в пласт, додаємо ізюм, вишню або інші сухофрукти і скручуємо в рулет. Нарізаємо і запікаємо в духовці до готовності.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 300 грам
- Сіль - 5 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 2 чайних ложки
- Кефір - 180 мілілітрів
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 80 грам
- В'ялена вишня - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
У хлібопічку закладаємо по інстркціі продукти. Я готую в "панасонік" . Першими йдуть продукти сухі. Отже, дріжджі - 2 немає. Ложки.
Просіваємо борошно - 500 г. Розміщуємо її в чашу.
Додаємо 1 немає. Ложка солі, 5 ст. Ложок цукру. Вливаємо кефір.
Vbeyte 1 яйце, додайте рослинне масло 6 ст. Ложок і 30 гр вершкового масла (кімнатної температури). Помістіть чашу в хлібопічку і включіть режим звичайного замісу без випічки на 2 годину. У моїй хлібопічці я використовую режим 13 (просте тісто).
Тісто буде готове. Його слід обмять. Викласти на дошку і розділити на 2-4 частини.
На присипаної борошном поверхні розкачайте частина тесту в пласт. Змастіть розтопленим вершковим маслом. Посипте цукром (1 ст. Ложка).
Викладіть в'ялену вишню. Поверніть тісто в рулет.
Наріжте на шматочки. Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть булочки збитим яйцем. Випікайте до готовності і рум'яності.
Рум'яні солодкі булочки подайте до столу.