Рецепт Соковите куряче філе в духовці фото

Соковите куряче філе в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Курка, Куряче філе, Вершкове масло
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Вони, хто хоча б раз готував куряче філе знає, що дуже легко пересушити його, хвилиною більше в духовці або на сковороді - і страва зіпсовано. Розповім, як приготувати соковите куряче філе в духовці.

У курячому філе дуже мало жиру і немає шкіри, тому при випіканні або обсмажуванні дуже часто воно виходить сухе. Завдяки моїм методом приготування філе всередині буде соковите, але на ньому не буде золотистої скоринки. Запікаю його з пергаментом, який виконує функцію відсутньої шкіри.

  • Куряче філе - 3 штуки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сіль, спеції - За смаком
соковите куряче філе в духовці - фото крок 1
1. Насамперед включіть її на 200 градусів і залиште для розігріву. Форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла.
соковите куряче філе в духовці - фото крок 2
2. Відміряйте шматочок пергаменту за розміром форми, потім натріть його вершковим маслом.
соковите куряче філе в духовці - фото крок 3
3. Вимийте куряче філе, потім просушіть паперовими серветками. Посипте філе сіллю і перцем (можете використовувати будь-які спеції).
соковите куряче філе в духовці - фото крок 4
4. Покладіть куряче філе в форму для запікання, яку раніше натерли вершковим маслом.
соковите куряче філе в духовці - фото крок 5
5. Накрийте м'ясо пергаментом, щоб він огорнув м'ясо з усіх боків, можете трохи подоткнуть його під філе.
соковите куряче філе в духовці - фото крок 6
6. Надішліть форму в розігріту духову шафу і випікайте близько 25 хвилин, потім дістаньте і перевірте на готовність, при необхідності відправте в духовку ще на 7-10 хвилин.
соковите куряче філе в духовці - фото крок 7
7. Подавайте куряче філе в гарячому вигляді з скибочками лимона і рубаною зеленню або остудіть, а потім відправте на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти