Соковите куряче філе в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто хоча б раз готував куряче філе знає, що дуже легко пересушити його, хвилиною більше в духовці або на сковороді - і страва зіпсовано. Розповім, як приготувати соковите куряче філе в духовці.
У курячому філе дуже мало жиру і немає шкіри, тому при випіканні або обсмажуванні дуже часто воно виходить сухе. Завдяки моїм методом приготування філе всередині буде соковите, але на ньому не буде золотистої скоринки. Запікаю його з пергаментом, який виконує функцію відсутньої шкіри.
- Куряче філе - 3 штуки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль, спеції - За смаком
1. Насамперед включіть її на 200 градусів і залиште для розігріву. Форму для випікання змастіть шматочком вершкового масла.
2. Відміряйте шматочок пергаменту за розміром форми, потім натріть його вершковим маслом.
3. Вимийте куряче філе, потім просушіть паперовими серветками. Посипте філе сіллю і перцем (можете використовувати будь-які спеції).
4. Покладіть куряче філе в форму для запікання, яку раніше натерли вершковим маслом.
5. Накрийте м'ясо пергаментом, щоб він огорнув м'ясо з усіх боків, можете трохи подоткнуть його під філе.
6. Надішліть форму в розігріту духову шафу і випікайте близько 25 хвилин, потім дістаньте і перевірте на готовність, при необхідності відправте в духовку ще на 7-10 хвилин.
7. Подавайте куряче філе в гарячому вигляді з скибочками лимона і рубаною зеленню або остудіть, а потім відправте на зберігання в холодильник.