Соковите куряче філе по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт всім знайомого страви в новому варіанті. На мою рецептом куряче філе по-французьки виходить просто неймовірно смачним, соковитим і ніжним. А готується страва дуже просто і швидко.
Рецепт, як приготувати соковите куряче філе по-французьки, досить простий, щоб готувати його не тільки до свят, але і до звичайного сімейного обіду. Хоч в основі страви куряча грудка, яку ми звикли дуже часто бачити на нашому столі, в такому варіанті приготування вона виходить надзвичайно смачною і соковитою. Подавати соковиту курячу грудку можна з абсолютно будь-яким гарніром, але я найбільше люблю її зі спагеті.
- Куряча грудка - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 200 грам
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Гілочки кропу - 2 штуки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Курячі грудки поріжте на тонкі пластини (товщина 5-7 мм). Пластини можна не відбивати, а можна і відбити, це за бажанням.
Цибулину поріжте на тонкі півкільця. Якщо хочете, щоб цибуля вийшов м'яким і ніжним, його можна обсмажити в олії до прозорості (але не більше). Я не обсмажую цибулю, оскільки люблю, коли він злегка хрумтить і добре відчувається в готовій страві.
Підготуйте соус. Сметану змішайте з майонезом і натертим на крупній тертці твердим сиром.
Потім видавіть пару зубчиків часнику, додайте паприку і перець чорний мелений, slegka сіль.
Дрібно поріжте кріп, додайте до соусу. Гарненько все перемішайте.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. На дно викладіть половину курячої грудки.
Зверху рівним шаром розподілите половину соусу.
Викладіть цибулю.
Потім викладіть другу половину курячої грудки.
І розподіліть другу частину соусу.
Рясно присипте все натертим на дрібній тертці сиром і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 25-35 хвилин.
Блюдо готово! подавайте гарячим!