Smuzi з щavelem
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 10 хв.
Соковитий і корисний напій, який можна подати як перекушування - барвистий смузі зі щавлем. Щоб він не вийшов кислим, обов'язково додавайте при подрібненні квітковий мед або цукор.
Опис приготування:
Якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, то такий напій буде вам до смаку, адже він не тільки вгамує почуття голоду, але і наповнить організм корисними вітамінами і мінералами. Однак не готуйте його для сніданку - не рекомендується вживати кислі напої на голодний шлунок! А ось для ленчу, перекусу або вечері, смузі зі щавлем буде якраз ідеальний!
- Щавель - 0, 5 пучка
- Яблуко - 1 штука
- Огірок свіжий - 2 штуки (дрібні)
- Кефір - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Пучок щавлю розберіть в руках, відміряйте половину і зріжте з листя стебла. Промийте їх у воді і наріжте стрічками. Викладіть в чашу блендера.
Додайте щіпку солі і цукровий пісок, а ще краще - квітковий мед, але тільки якщо у вас немає алергії на такий солодкий продукт.
Промийте огірки в воді, зріжте хвостики і наріжте їх півкільцями. Зчистите з яблука шкірку, промийте і наріжте дрібними скибочками. Висипати обидві нарізки в ємність блендера.
Влийте кефір будь-якої жирності або густий класичний йогурт без добавок.
Збийте все до подрібнення на пульсуючому режимі приблизно 3-4 хвилини.
Перелийте смузі з щавлю в коктейльні банки, склянки або чашки, подайте до столу відразу ж після приготування.