Smuzi з щavelem
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий і корисний напій, який можна подати як перекушування - барвистий смузі зі щавлем. Щоб він не вийшов кислим, обов'язково додавайте при подрібненні квітковий мед або цукор.
Якщо ви дотримуєтеся дієти або правильного харчування, то такий напій буде вам до смаку, адже він не тільки вгамує почуття голоду, але і наповнить організм корисними вітамінами і мінералами. Однак не готуйте його для сніданку - не рекомендується вживати кислі напої на голодний шлунок! А ось для ленчу, перекусу або вечері, смузі зі щавлем буде якраз ідеальний!
- Щавель - 0, 5 пучка
- Яблуко - 1 штука
- Огірок свіжий - 2 штуки (дрібні)
- Кефір - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Пучок щавлю розберіть в руках, відміряйте половину і зріжте з листя стебла. Промийте їх у воді і наріжте стрічками. Викладіть в чашу блендера.
Додайте щіпку солі і цукровий пісок, а ще краще - квітковий мед, але тільки якщо у вас немає алергії на такий солодкий продукт.
Промийте огірки в воді, зріжте хвостики і наріжте їх півкільцями. Зчистите з яблука шкірку, промийте і наріжте дрібними скибочками. Висипати обидві нарізки в ємність блендера.
Влийте кефір будь-якої жирності або густий класичний йогурт без добавок.
Збийте все до подрібнення на пульсуючому режимі приблизно 3-4 хвилини.
Перелийте смузі з щавлю в коктейльні банки, склянки або чашки, подайте до столу відразу ж після приготування.