Смородиновий смузі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете випити корисний напій на основі кисломолочних продуктів і ягід? Спекотного літа смородиновий смузі - особливо хороший варіант охолодитися і підкріпитися низькокалорійним напоєм.
Технологія приготування смузі однакова. Різниця напоїв тільки в тому, що вони готуються на основі різних фруктів і ягід (свіжих або заморожених). Приготувати напій можна в будь-який час року, але особливо добре він смакує жарким літом.
- Чорна смородина - 200 грам
- Знежирений кефір - 250 грам
- Банан - 1 штук
1. Ягоди, фрукти і знежирений кефір - це основні складові смородинового смузі. Низькокалорійний напій, приготований своїми руками за 15 хвилин, допоможе підкріпитися і охолодитися жарким літом. Отже, ретельно миємо чорну смородину, після чого поміщаємо її в блендер і подрібнюємо.
2. Нарізаємо банан і відправляємо до ягодам. Продовжуємо подрібнювати на повній потужності
3. В останню чергу додаємо стакан кефіру. Краще брати знежирений кефір або 1%.
4. Коли маса вийти однорідною, потрібно відправити її в холодильник на деякий час (якщо любите прохолодні напої).
5. До смузі можна додати різні фрукти і ягоди, горіхи або сухофрукти - на ваш смак. Також смузі можна робити на основі йогурту або звичайного молока