Сметанний заварний крем
(покроковий рецепт з фото)
Сметанний заварний крем має одну головну відмінну рису - при застиганні він виходить дуже щільним, тому їм можна прикрашати верх торта: крем витримає навіть дуже щільний корж.
Смачний, повітряний і простий сметанний заварний крем можна приготувати за одну годину. Навіть під дією щільних коржів він не & Quot; осяде& Quot. Крем виходить дуже смачним. При бажанні в нього можна додати какао. Після охолодження він стає дуже щільним.
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Крем - 300 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Яйце - 1 штук
- Ванільний цукор - За смаком
1. Це простий рецепт крему, в основі якого лежить вершкове масло, яйце, цукор і сметана. Всі інгредієнти доступні, а сам крем виходить повітряним і в той же час щільним.
2. Розтираємо в каструлі яйце з цукром, ставимо на слабкий вогонь.
3. Доводимо до кипіння, додаємо борошно. Знову розтираємо і Томім на вогні.
4. В самому кінці всипаємо ванільний цукор і додаємо сметану. Знову доводимо до кипіння і Томім, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою або віночком.
5. Як тільки крем загусне, знімаємо його з вогню і збиваємо міксером. Перед додаванням олії даємо крему повністю охолонути (до кімнатної температури).
6. Окремо збиваємо масло до отримання пишної форми, після чого поступово додаємо заварний крем і продовжуємо збивати міксером.
7. Ось такий гарний виходить сметанний заварний крем. Відправляємо його в холодильник до повного застигання.