Сметанник
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Цей смачний пиріг з основою з пісочного тіста і ніжною сметанною начинкою нагадує чізкейк і цілком може замінити торт на святковому столі. Готується сметанник легко, а з'їдається дуже швидко.
Опис приготування:
Сьогодні я розповім, як приготувати смачний сметанник з хрусткою основою з пісочного тіста і ніжною ароматної сметанною начинкою. Цей пиріг дуже нагадує чізкейк, але обходиться набагато дешевше, вам не складе ніяких труднощів приготувати його. Після випічки пирога необхідно охолонути, а потім можете подавати до столу і дивувати гостей і рідних.
- Вершкове масло - 200 грам( або маргарину)
- Яйця - 5 штук(1 - в тісто, 4 - в начинку)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 - в тісто, 4 - в начинку)
- Ванільний цукор - 3 чайних ложки
- Крем - 500 грам
Викладаємо в миску вершкове масло або маргарин, narezhem з kusochki. Додамо цукор і борошно з розпушувачем, перетираем все вместе.
Тепер додаємо одне яйце.
І замішуємо м'яке тісто.
Пиріг краще пекти в рознімної формі діаметром 25-26 см. Я пекла в важкою чавунною формі. Розкачати тісто в пласт і викладемо у форму, формуючи бортики.
Готуємо начинку. Викладаємо в миску сметану, яйця, цукор - звичайний і ванільний. Можна додати цедру лимона.
І перемішаємо все до розчинення крупинок цукру.
Виливаємо начинку в пісочну основу.
І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці. У важкій формі пиріг випікався майже півтори години. У звичайній рознімною формі - про час. Начинка при випіканні піднімається, а потім опуститься. Пиріг готовий, коли вся начинка стане пружною.
Ось такий пиріг виходить в розрізі. Я посипала його тертим шоколадом. Можна полити злегка кислуватим сиропом, вийде ще смачніше.