Сметанник
(покроковий рецепт з фото)
Цей смачний пиріг з основою з пісочного тіста і ніжною сметанною начинкою нагадує чізкейк і цілком може замінити торт на святковому столі. Готується сметанник легко, а з'їдається дуже швидко.
Сьогодні я розповім, як приготувати смачний сметанник з хрусткою основою з пісочного тіста і ніжною ароматної сметанною начинкою. Цей пиріг дуже нагадує чізкейк, але обходиться набагато дешевше, вам не складе ніяких труднощів приготувати його. Після випічки пирога необхідно охолонути, а потім можете подавати до столу і дивувати гостей і рідних.
- Вершкове масло - 200 грам( або маргарину)
- Яйця - 5 штук(1 - в тісто, 4 - в начинку)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 - в тісто, 4 - в начинку)
- Ванільний цукор - 3 чайних ложки
- Крем - 500 грам

Викладаємо в миску вершкове масло або маргарин, narezhem з kusochki. Додамо цукор і борошно з розпушувачем, перетираем все вместе.

Тепер додаємо одне яйце.

І замішуємо м'яке тісто.

Пиріг краще пекти в рознімної формі діаметром 25-26 см. Я пекла в важкою чавунною формі. Розкачати тісто в пласт і викладемо у форму, формуючи бортики.

Готуємо начинку. Викладаємо в миску сметану, яйця, цукор - звичайний і ванільний. Можна додати цедру лимона.

І перемішаємо все до розчинення крупинок цукру.

Виливаємо начинку в пісочну основу.

І випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці. У важкій формі пиріг випікався майже півтори години. У звичайній рознімною формі - про час. Начинка при випіканні піднімається, а потім опуститься. Пиріг готовий, коли вся начинка стане пружною.

Ось такий пиріг виходить в розрізі. Я посипала його тертим шоколадом. Можна полити злегка кислуватим сиропом, вийде ще смачніше.