Рецепт Сметанник з ягодами фото

Сметанник з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Всі знають, яке смачне поєднання у ягід і сметани, а якщо це буде смачний пиріг? Пропоную рецепт такого пирога. Приступимо!

Опис приготування:

Приготувати сметанник з ягодами дуже просто, головне - бажання! Для такого пирога підійдуть будь-які ягоди, які є у вашому розпорядженні. Дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і готуйте із задоволенням!

  • Борошно - 420 грам(350 грам - в тісто, 70 грам - в начинку)
  • Молоко - 150 грам
  • Цукор - 170 грам(50 грам - в тісто, 120 грам - в начинку)
  • Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - для змазування перед випічкою, в даному рецепті для змащування використано перепелине яйце)
  • Вершкове масло - 100 грам(50 грам - в тісто, 50 грам - в начинку)
  • Дріжджі - 1, 5 чайних ложки (сухі, швидкодіючі)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Крем - 300 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Ягоди - 200-250 грам (у мене брусниця, чорниця, черешня)
сметанник з ягодами - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
сметанник з ягодами - фото крок 2
У ємність для замішування тіста просійте борошно, покладіть дріжджі.
сметанник з ягодами - фото крок 3
Додайте сіль і 50 грам цукру.
сметанник з ягодами - фото крок 4
Розмішайте суху суміш.
сметанник з ягодами - фото крок 5
Влийте тепле молоко, вбийте яйце і додайте розтоплене вершкове масло.
сметанник з ягодами - фото крок 6
Міксером або руками замістити м'яке, еластичне тісто. Вимішувати слід досить довго, міксером хвилин 5-7, щоб добре розвинути клейковину. Накрийте тісто плівкою і поставте для бродіння на 1, 5 годину.
сметанник з ягодами - фото крок 7
Підготуйте форму для випікання діаметром 28-30 см. Змастіть її вершковим маслом, присипте борошном.
сметанник з ягодами - фото крок 8
Розкачайте тісто в пласт, діаметр кола повинен бути на 4 см. Більше діаметра форми. Виріжте коло діаметром дна форми для випічки, використовуйте підручні матеріали, наприклад, кришку.
сметанник з ягодами - фото крок 9
Розділіть залишилися смужки тесту навпіл.
сметанник з ягодами - фото крок 10
Розріжте смужки уздовж.
сметанник з ягодами - фото крок 11
Переплетіть смужки в джгути.
сметанник з ягодами - фото крок 12
Викладіть коло тесту на дно форми, злегка змастіть по колу водою кромку тесту.
сметанник з ягодами - фото крок 13
Покладіть по колу джгути з тіста, скріпіть стики тесту, залишки тіста обріжте, накрийте плівкою і залиште для підйому на 30 хвилин.
сметанник з ягодами - фото крок 14
Залишки тесту зберіть в грудочку і приберіть в пакет, воно ще знадобиться.
сметанник з ягодами - фото крок 15
Підготуйте заливку-начинку, візьміть сметану будь жирності, додайте в неї ванільний цукор і 120 грам цукрового піску.
сметанник з ягодами - фото крок 16
Влийте в сметану розтоплене вершкове масло.
сметанник з ягодами - фото крок 17
Частинами просійте борошно і змішуйте її зі сметаною.
сметанник з ягодами - фото крок 18
Добре розмішайте, щоб не було грудочок.
сметанник з ягодами - фото крок 19
Збовтайте яйце або змішайте жовток зі столовою ложкою молока, в даному рецепті використано перепелине яйце.
сметанник з ягодами - фото крок 20
Викладіть в центр пирога половину сметанною заливки, розрівняйте.
сметанник з ягодами - фото крок 21
Викладіть поверх заливки половину ягід.
сметанник з ягодами - фото крок 22
Викладіть другу половину заливки.
сметанник з ягодами - фото крок 23
Поверх заливки викладіть залишилися ягоди.
сметанник з ягодами - фото крок 24
Із залишків тіста наріжте смужки і зробіть"решітку" поверх пирога, змастіть яєчної бовтанку. Поставте пиріг в розігріту духовку, випікайте при температурі 180 градусів 35-40 хвилин.
сметанник з ягодами - фото крок 25
Пиріг вийшов рум'яний і красивий, встояти неможливо, але подавати його слід все-таки остиглим. Приємного всім чаювання!

Схожі рецепти