Рецепт Сметанник з сиром фото

Сметанник з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Домашній пиріг з дуже ніжною і м'якою начинкою. Рецепт приготування максимально простий. Інгредієнти доступні. Сметана і сир, в даному випадку, основа пирога, а тонкий пісочний корж - доповнення.

Опис приготування:

Пиріг випікається при низькій температурі і після випікання залишається в духовці ще 15-20 хвилин. Пиріг дістаємо з форми, коли він охолоне. Для начинки вибираємо добре віджатий сир. Сметана повинна бути густа.

  • Крем - 250 мілілітрів
  • Сир - 600-700 грам
  • Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 4 ст. L. - в начинку)
  • Яйця - 4 штуки(2 жовтка - в тісто, інше в начинку)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Настоянка ванілі - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
сметанник з сиром - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
сметанник з сиром - фото крок 2
У миску насипаємо 3 ст. Ложки цукру і додаємо 2 жовтка. Збиваємо.
сметанник з сиром - фото крок 3
Додаємо м'яке вершкове масло і ванільну настойку. (можна будь-ароматний алкоголь, на ваш вибір). Все перемішуємо.
сметанник з сиром - фото крок 4
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
сметанник з сиром - фото крок 5
Тісто розподіляємо по дну форми і робимо бортики по периметру. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин.
сметанник з сиром - фото крок 6
Готуємо начинку. У миску насипаємо сир і сметану.
сметанник з сиром - фото крок 7
Додаємо 2 білка, 2 цілих яйця і 4 ст. Ложки цукру і сіль.
сметанник з сиром - фото крок 8
Перемішуємо блендером до однорідної консистенції.
сметанник з сиром - фото крок 9
Пісочна основа трохи запеклася. Виймаємо її з духовки.
сметанник з сиром - фото крок 10
Наповнюємо пиріг начинкою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура випікання 170 градусів. Коли начинка підніметься можна знизити температуру до 160 градусів.
сметанник з сиром - фото крок 11
Духовку вимикаємо. Пиріг залишаємо в гарячій духовці ще на 20 хвилин. Потім, охолоджуємо на столі при кімнатній температурі і виймаємо з форми.
сметанник з сиром - фото крок 12
Готовий сметанник можна подати зі свіжими фруктами або ягодами.
сметанник з сиром - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти