Сметанник з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Домашній пиріг з дуже ніжною і м'якою начинкою. Рецепт приготування максимально простий. Інгредієнти доступні. Сметана і сир, в даному випадку, основа пирога, а тонкий пісочний корж - доповнення.
Пиріг випікається при низькій температурі і після випікання залишається в духовці ще 15-20 хвилин. Пиріг дістаємо з форми, коли він охолоне. Для начинки вибираємо добре віджатий сир. Сметана повинна бути густа.
- Крем - 250 мілілітрів
- Сир - 600-700 грам
- Цукор - 7 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 4 ст. L. - в начинку)
- Яйця - 4 штуки(2 жовтка - в тісто, інше в начинку)
- Вершкове масло - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Настоянка ванілі - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо 3 ст. Ложки цукру і додаємо 2 жовтка. Збиваємо.
Додаємо м'яке вершкове масло і ванільну настойку. (можна будь-ароматний алкоголь, на ваш вибір). Все перемішуємо.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Тісто розподіляємо по дну форми і робимо бортики по периметру. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин.
Готуємо начинку. У миску насипаємо сир і сметану.
Додаємо 2 білка, 2 цілих яйця і 4 ст. Ложки цукру і сіль.
Перемішуємо блендером до однорідної консистенції.
Пісочна основа трохи запеклася. Виймаємо її з духовки.
Наповнюємо пиріг начинкою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Температура випікання 170 градусів. Коли начинка підніметься можна знизити температуру до 160 градусів.
Духовку вимикаємо. Пиріг залишаємо в гарячій духовці ще на 20 хвилин. Потім, охолоджуємо на столі при кімнатній температурі і виймаємо з форми.
Готовий сметанник можна подати зі свіжими фруктами або ягодами.
Смачного!